Teröristlerin yaktığı evinden sadece kızının fotoğrafını alabildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki evine güvenlik güçlerinin izniyle kontrol amacıyla giden K.A, evinin duvarların yıkıldığını ve eşyalarının yakıldığını görünce büyük üzüntü yaşadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2016 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröristlerin yaktığı evinden sadece kızının fotoğrafını alabildi

Rauf Maltaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle terk etmek zorunda kaldığı evini güvenlik güçlerinin izniyle kontrol eden kadın, terör örgütü PKK mensuplarının yakıp yıktığı konutundan sadece kızının duvarda asılı fotoğrafını alabildi.

Terör örgütü mensuplarının saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek başka semtlerdeki akrabalarının yanına sığınan ya da kiraladıkları evlerde barınan aileler, hayata tutunma mücadelesi veriyor. Akrabalarının yanında ya da birkaç aile bir araya gelerek kiraladıkları evlerde çok sayıda kişiyle yaşamak zorunda kalan aileler, sıkıntılı günler geçiriyor.

Evini terk etmek zorunda kalan ilçe sakinlerinden K.A, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Fatihpaşa Mahallesi'ndeki iki katlı evine, güvenlik güçlerinin izniyle kontrol amacıyla gittiğini söyledi.

Terör saldırıları nedeniyle evinin duvarlarının eşyaların üzerine yıkıldığını ve konutunun adeta harabeye döndüğünü belirten K.A, binanın önceki halinin fotoğraflarını gösterirken duygulandı.

Kiraladıkları evde kendisi dahil 11 kişi barındıklarını anlatan K.A, süre uzadıkça aynı konutu paylaşmanın farklı sorunlarıyla karşılaştıklarını dile getirdi.

"Bu insanlık değil, Kürt Kürt'e bunu yapmaz"

Teröristlerin bir an önce yaşam alanlarını terk etmesini isteyen K.A, şöyle konuştu:

"Eşyalarımı yakılmış halde buldum. Halen o bölgede döşeli mayınlar varmış. Bu Kürtlük ise ben de Kürt'üm, bu Kürtlük meselesi değil. Bir Kürt, kardeşine böyle zarar veremez. Kullanmadığım eşyalarım, kızımın çeyizlerini yanmış halde görünce çok üzüldüm. Hepsi yağmalanmış yakılmış. Şu an Suriçi açılsa bile biz nereye gideceğiz, nereye sığınacağız? Kızımın duvardaki fotoğrafını elime aldım, oradan çıktım. Bu insanlık değil, Kürt Kürt'e bunu yapmaz. Bir lokma ekmeğimizi orada paylaşıyorduk. Allah teröristlerde hakkımızı bırakmasın, her iki cihanda da elim onların yakasında olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber