Cumhurbaşkanına hakaret kurultayı

CHP Kurultayında 'yeni bir vizyon' bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Kılıçdaroğlu, konuşmasının tamamını yine Erdoğan düşmanlığı üzerine kurdu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Ocak 2016 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanına hakaret kurultayı

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı üzerinden yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her fırsatta ettiği hakaretleri aynı üslubuyla kurultayda da tekrarladı. Ankara Spor Salonu'ndaki gerçekleştirilen CHP kurultayına davetli olarak katılan AK Parti heyeti, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı'na hakaretlerine tepki göstererek salonu terk etti.

BASKI VE TEHDİTLE

Girdiği 7 seçimi de kaybeden Kılıçdaroğlu, genel başkanlığını da diğer adayları tehditle engelleyerek kurtarabildi. Rakiplerinin, "diktatör" suçlamalarını ise halkın oylarıyla seçilen cumhurbaşkanına hakaretle örtmeye çalıştı. Kılıçdaroğlu, kendisine rakip olan 3 genel başkan adayından Umut Oran ve Muharrem İnce'yi baskı ve tehditle kurultay öncesi adaylıktan vazgeçirmeyi başardı. Adaylıkta ısrar eden Mustafa Balbay'ı da, delegeleri tehdit ederek, gerekli olan yüzde 10'luk imza desteğine ulaşmasın engelleyip ekarte etti. Böylece kurultaya tek adam olarak girdi. Rakipsiz kaldığı için de seçimi kazanmayı garantiledi.

DİKTATÖR KEMAL!

Delegelere yönelik baskı yüzünden aday olamayan Mustafa Balbay, "Seçim barajını eleştiren bir partide adaylık barajının yüzde 10 olması kabul edilebilir şey değildir."diyerek CHP'nin parti içi demokraside sınıfta kaldığını söyledi. Muharrem İnce de tepkisini, "Ben bu kurultayda değişim ruhu falan göremiyorum. CHP'de değişen bir şey yok "sözleriyle dile getirdi. Bu tepkilere cevap veremeyen Kılıçdaroğlu ise, her zaman yaptığı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edip diktatörlükle suçladı. Ancak CHP kurultayında yaşananlar, 'diktatör kim' sorusu soruldu.

HAKARETE SIĞINDI!

Rakiplerini antidemokratik bir şekilde saf dışı eden Kılıçdaroğlu, salondan eleştiriler yükselince tepkileri bastırmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmeyi tercih etti. Tüm grup toplantılarında olduğu gibi kurultayda da Cumhurbaşkanı'na hakaret yağdıran Kılıçdaroğlu, "Bir kişi çıkıp namusu ve şerefi üzerine söz vermişse ölümüne o sözü yerine getirir. Sayın Erdoğan'a hatırlatıyorum. Diktatör bozuntusu, senin için şeref ve namus ne anlama geliyor?" diye konuştu. Kılıçdaroğlu hakaretlerini şöyle sürdürdü:

SEVİYESİ DİP YAPTI

"Bir de dindar geçiniyorsun. Ona göre sadece o dindar başkalarının dini imanı yok. Dindar adamda, inançlı insanda namus ve şeref kavramı baş tacıdır. Sen namus ve şerefini çöpe atabilir misin? Tarafsızlık yemini etmiş birisi tarafsızlığını bozarsa ona namus ve şerefin ne olduğunu ben hatırlatacağım."

İnce'den olumsuz cevap

İstanbul eski İl Başkanı Murat Karayalçın'ın divan başkanı olduğu kurultayda Kılıçdaroğlu'nun en güçlü rakibi olarak bakılan ancak aday olmayan Muharrem İnce'ye sürpriz bir teklif yaptığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun kurultaydan bir gün önce İnce'ye PM üyeliği teklifinde bulunduğu ancak İnce'nin kabul etmediği belirtildi. Teklifi doğrulayan İnce, "Böyle bir görevi tabii ki kabul etmedim, çünkü bu yapıda başarılı olunmaz" dedi. İnce adaylık iddiasından vazgeçmediğini belirterek, bunun arkasında olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber