Özel Timler göz açtırmıyor

İstihbarat Daire Başkanlığı, son 3 yılda özel timler kurarak 89 ülkeden DAEŞ'e katılacakları belirlenen 2296 kişiyi sınır dışı ederek yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilmesi planlanan birçok eylemi önledi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ocak 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel Timler göz açtırmıyor

HAKKI KURBAN- DEVRİM TOSUNOĞLU

Sultanahmet'te 11 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından gözler yine DAEŞ'e çevrildi. Terör saldırısını gerçekleştiren Suriyeli terörist Nabıl Fadlı'nın izlediği güzergah tartışma konusu olurken, yetkililer, 'Yabancı Savaşçı'lar konusunda en etkili tedbirleri Suriye ve Irak'la en uzun sınırı olan Türkiye'nin aldığını belirtti.

16 İLDE ÖZEL TİM

İstihbarat Daire Başkanlığı ve sınırı olan 16 ilin Emniyet Müdürlükleri tarafından özel timler kuruldu. Bu timlere DAEŞ başta olmak üzere terör örgütü üyelerinin nasıl tanınacağının eğitimi verildi. Özel timler sınır kapılarında, terminallerde ve hava alanlarında çok dikkatli çalıştı. Özel eğitim alan timler tarafından 2015 yılında 7 binden fazla kişiyi mülakata alındı ve istihbarat polislerinin belirlediği 2296 kişi de yakalanarak Türkiye'den sınır dışı edildi.

BİRÇOK KATLİAM ÖNLENDİ

Güvenlik ve istihbarat önlemlerinin en üst düzeye çıkarılması sayesinde başta yılbaşı geçesi Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan canlı bomba saldırısı olmak üzere, DAEŞ'in birçok girişimi de engellenmiş ve çok sayıda DAEŞ üyesi de Avrupalı güvenlik güçlerine teslim edilmişti. Göç idaresi verilerine göre de, 9 Aralık 2015'e kadar olan süreçte, 123 farklı ülkeden 33 bin 609 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber