Öğretmenleri Kaan'ın eğitimi için seferber oldu

Çanakkale'de omurgasındaki kemik tümörü nedeniyle ameliyat olan ve okulundan uzun süre ayrı kalan Kaan Çetinkaya'nın açığını kapatması için öğretmenleri mesai saatleri dışında öğrencinin evinde ders verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2016 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenleri Kaan'ın eğitimi için seferber oldu

Çanakkale'de kemik tümörü nedeniyle ameliyat olan ve okulundan uzun süre ayrı kalan 12 yaşındaki Kaan Çetinkaya'nın açığını kapatması için öğretmenleri seferber oldu. Öğrenciye evinde mesai saatleri dışında gönüllü ders veren öğretmenleri, büyük bir fedakarlık örneği sergiledi.

Ömer Mart Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Kaan Çetinkaya (12), omurgasındaki kemik tümörü nedeniyle 9 Aralık 2015'de ameliyat oldu. Çetinkaya, operasyon sonrası eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Bunun üzerine öğretmenleri, mesai saatleri dışında Çetinkaya'ya evinde özel ders verme kararı aldı. Her gün ayrı branşlardaki öğretmenlerinin verdiği özel derslerle Çetinkaya geride kaldığı konularda açığını kapatmaya başladı.

İl Mili Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, okul müdürü Serkan Serbes, Türkçe öğretmeni Berna Turba, fen bilimleri öğretmeni Ayla Karakaya ve rehber öğretmen Özlem Yılmaz Düzgün, Kaan'ın annesi Emine Çetinkaya'yı ziyaret etti.

Anne Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Oğlunun rahatsızlığı sırasında öğretmenlerinin gösterdiği fedakarlığa dikkati çeken Çetinkaya, şunları kaydetti:"Bu süreçte öğretmenlerimiz büyük fedakarlıkla aralarında anlaşıp Kaan'a ders vermek için eve geldi. Bu da bizi çok duygulandırdı. Akabinde Kaan'ın kemik tümörünün iyi huylu olduğunu öğrendikten sonra öğretmenlerimize teşekkür için okula gittik. Daha sonra Milli Eğitim Müdürümüz Zülküf Memiş'e öğretmenlerimizin takdire şayan bir davranış sergilediğini söyledim."Desteklerinden dolayı öğretmenlerine teşekkür eden Kaan Çetinkaya da "Derslerimde arkadaşlarımdan geri kalacağımı düşünmüştüm. Bütün öğretmenlerime bana ders verdikleri için çok teşekkür ederim. Büyüyünce doktor ya da basketbolcu olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Memiş ise Kaan'ın yaşadığı sağlık sorunuyla ilgili bilgiyi anne ve babasının ziyaretiyle öğrendiğini söyledi. Fedakarlığı okul müdürü ile öğretmenlerin yaptığına işaret eden Memiş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir kez daha öğretmenlerimin yapmış oldukları fedakarlıktan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Çok özverili ve fedakarca bir davranışta bulundular. Bu da öğretmenlerimizin mesleğini ne kadar severek yaptıklarının bir göstergesidir. En büyük sevinç de Kaan'ın sağlığına kavuşmasıdır. Asıl olan budur. Bundan sonraki hayatında öncelikle sağlıklı günler diliyorum. Buna bağlı olarak da başarılı olacaktır. Kendisine tekrar geçmiş olsun diyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber