Tekin: AKP kongresinde CHP'ye gül mü attılar?

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı'na "diktatör bozuntusu" demesi üzerinden başlayan tartışma büyüyor. CHP Genel Sekreteri Tekin, kurultayı terk eden AKP'lilere, "Genel Başkanımız bu eleştirileri evinde mi yapacak? Elbette burada yapacak. Bu eleştirilere tahammül edemeyen bir siyasal anlayış olabilir mi?" diye sordu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2016 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekin: AKP kongresinde CHP'ye gül mü attılar?

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın yapıldığı Ankara Spor Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda Cumhurbaşkanı'na yönelik ifadeleri üzerine salonu terk etti. Bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusuna Tekin, siyasi partilerin kurultaylarında, siyasi konuşmaların yapılacağını söyleyerek yanıt verdi.

"Herhalde gelen arkadaşlarımız düğün davetine gelmiş değiller" diyen Tekin, şöyle devam etti:

"Ben, AKP'nin iki kez kurultayına gittim, tanıklık yaptım, dinledim ve basına da çıkıp herhangi bir cümle söylemedim. Gerek Sayın Davutoğlu, gerek Sayın Erdoğan'ın CHP ile ilgili söylediği lafların tamamına bakabilirler. Bu kadar siyasi nezaketsizlik, tarihimizin hiçbir döneminde görülmüş değil. Kaldı ki Sayın Genel Başkanımızın, Sayın Erdoğan için kullanmış olduğu cümle sadece bugüne mahsus değildir, uzun süredir tutumundan, anayasayı ihlalden dolayı bu cümleleri hep kullanır. Ama eğer arkadaşlarımız kendilerine vazife edinip sadece yağcılık olsun diye yapmışlarsa, o başka bir şey ama öbür türlü kurumsal parti adına terk edip basına demeç vermişlerse, şiddetle kınıyorum. Siyasi nezaketin hiçbir tarafına uyan bir tablo değil."

"Parti yöneticileri bu konuda nasıl bir cevap verecek?"

Bir soru üzerine Tekin, kongre sırasında herhangi bir rahatsızlığın kendilerine iletilmediğini, yalnızca basına demeç verildiğini belirterek, "Kaldı ki bize de iletilmesi doğru bir şey değil. Siyasi partilerin kurultaylarında, kongrelerinde siyasi söylemler olur. Sayın Genel Başkanımız bu eleştirileri evinde mi yapacak? Elbette burada yapacak. Bu eleştirilere tahammül edemeyen bir siyasal anlayış olabilir mi? Niye ben terk etmedim? AKP kongresinde CHP'ye gül mü attılar?" yanıtını verdi.

İlk gittiği kurultayda, o dönem AK Parti Genel Başkanı olan Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nu, CHP'nin tarihinin tamamını eleştiren cümleler kullandığını savunan eden Tekin, "Bu davranışa umut ediyorum ki, öyle zannediyorum Sayın Davutoğlu da üzülmüştür. En azından parti yöneticileri bu konuda nasıl bir cevap verecek, merak ediyorum" dedi.

"Tepki oyu değil"

Tekin, "248 geçersiz oy var. Bunlar tepki oyu olarak belirtiliyor. Ne dersiniz?" sorusu üzerine, kesinlikle böyle bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

Tekin, "Bir kısım arkadaşlarımız, divanda da uyarı yapılmayınca işaretlememişler. Bir tepki oyu olduğunu düşünmüyorum. Elbette kısmen olmuş olabilir. Belki gelmeyenleri tepki olarak kabul edebilirsiniz, 38 kişi gelmemiş. Onun dışında tepki olarak kabul edemeyiz" ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan için "diktatör bozuntusu" deyince, kurultaya giden AK Parti'liler salonu terk etmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı'na eleştiriler sıralayan Kılıçdaroğlu'nun ifadelerine sert tepki göstermiş, "Biz bunu bir düşünce değil, ahlaksızlık olarak görüyoruz" demişti. Bozdağ, "Böylesi siyasete lanet olsun'' diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı'na "diktatör bozuntusu" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Başbakan Davutoğlu'ndan gelmişti. Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımıza yaptığı ithamı kendisine aynen iade ediyorum" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber