Tebrik kartları e-maile yenildi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 24 Ekim 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılbaşı, bayram gibi özel günlerde gönderilen tebrik kartlarının yerini günümüzde elektronik posta ve kısa mesaj servisi (SMS) ile gönderilen kutlama mesajları aldı. PTT Genel Müdürü Osman Tural, tebrik kartıyla bayram ya da yılbaşı kutlamanın, Türk kültürünün önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi.

Tüketim alışkanlıklarındaki değişimin ve teknolojideki gelişmelerin, toplumların kültürel birikimlerini de etkilediğini kaydeden Tural, ?Bir mesajı ya da elektronik iletiyi hayatınız boyunca saklayamazsınız, ancak sevdiği insanlardan, askerdeki oğlundan, gurbetteki nişanlısından aldığı kartı hayatı boyunca saklayan, çerçeveletip evinin baş köşesine asan insanlar biliyorum? dedi.

Hatıraları canlandırıyor

Hatıra olarak yıllarca saklanabilen tebrik kartlarının insanları geçmişe götürdüğünü, anıları canlı tuttuğunu belirten Tural, elektronik postanın ya da SMS'nin, insanın kendi el yazısı ile yazdığı tebrik kartının yerini alamayacağını ifade etti. PTT Genel Müdürü Tural, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Elektronik posta ya da SMS'lerin ticari amaçla kullanılmasını anlıyorum, ancak sosyal ve kültürel hayatta kullanılmasını çok anlamlı bulmuyorum. Tebrik amaçlı olarak somut, hatıra olarak saklanabilecek belgelerin kullanılması çok daha güzel. Ancak günümüzde insanlar kolaycılığa kaçıyor. Son yıllarda tebrik kartı gönderenlerin sayısı yok denecek kadar azaldı. Önemli kültürel değerlerimizden birini daha kaybediyoruz. PTT'nin görevi tebrik kartı basmak değil, gönderiyi yerine ulaştırmak. Ancak, bu değerin kaybolmaması için kart bastırıyoruz. Kart ve gönderi ücretini düşük tutuyoruz, fakat kartlar istediğimiz ilgiyi görmüyor.?

>>> PTT'DEN MODERN KARTLAR

İnsanların ilgisini tekrar tebrik kartlarına çekebilmek için çalışma yapacaklarını kaydeden PTT Genel Müdürü Osman Tural, projeleriyle ilgili şunları söyledi: ?Tıpkı posta dağıtıcılarının kıyafetlerinde olduğu gibi profesyonel isimlerle çalışacağız. Çok ünlü bir ya da birkaç grafikerle anlaşacağız. Bize yeni kartlar tasarlayacak. Özel günler için özel tebrik kartları hazırlatacağız. Anneler Gününde annesine kart göndermek isteyen bir kişi, bu temada hazırladığımız kartlarımızdan seçim yapacak. PTT şubelerini yeniliyoruz. Şubeler modern bir görünüme kavuşuyor. Şubelerin bir köşesine ?PTT Shop' açıp, özel günlerden önce hazırladığımız kartları burada sergileyeceğiz. Bu sayede başka bir işi için şubemize gelenler, sergilediğimiz kartlardan birini seçip, sevdiklerine gönderebilecek. İnsanlar neyi istiyorsa onu vermeliyiz. İşlerini kolaylaştırırsak tekrar tebrik kartlarını tercih edebilirler.?

Tebrik kartlarından kâr etmeyi amaçlamadıklarını kaydeden Tural, ?Biz PTT'yi kâr eden bir kurum haline getirdik. Belki bu işten zarar da edebiliriz ama göze alıyorum. Ne olursa olsun önem verdiğimiz bu kültürel değerimize sahip çıkacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber