'Devlet, bunun sonuna kadar mücadelesini yapacak'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Tehditlerle ya da bombalarla insanları sokağa çıkaramaz hale getiren bir örgüt var. Elbette devlet, bunun sonuna kadar mücadelesini yapacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2016 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Devlet, bunun sonuna kadar mücadelesini yapacak'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör saldırılarının bölgedeki esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, "Tehditlerle ya da bombalarla insanları sokağa çıkaramaz hale getiren bir örgüt var. Elbette devlet, bunun sonuna kadar mücadelesini yapacak" dedi.

Bakan Tüfenkci, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve beraberindeki heyeti Bakanlıktaki toplantı salonunda kabul etti.

Reformcu bir hükümet olduklarını ifade eden Tüfenkci, bir yandan seçim vaadlerini yerine getirirken, diğer yandan da yeni reformları hayata geçirme noktasında ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Türkiye'nin yeni bir sıçrama yapması gerektiğine işaret eden Tüfenkci, "Bunları da sizlerle, yatırımcılarla beraber yapacağız. Hükümet olarak sizlerin girişimcilerin önünü açmaya devam edeceğiz. Daralan yurt dışı piyasaları karşısında kendi girişimcilerimizi desteklememiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Güvenliğin, yatırımın 'olmazsa olmaz' şartı olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, "Hükümetimiz ciddi anlamda terörle mücadeleye girişti. Bölgede seçimlerden sonra terör örgütünün inanılmaz şekilde bölge halkına yaptığı zulümden sonra devletin kaçınılmaz olarak kamu düzenini sağlamak gibi bir görevi var. Bunu yerine getirmek adına doğu ve güneydoğuda ciddi operasyonlar yapılıyor. Bunlar yapılırken de bölgedeki insanların zarar görmemesi adına ciddi çaba sarfediliyor" diye konuştu.

Bölgedeki esnafın iş yapamaz duruma geldiğini belirten Tüfenkci, "Tehditlerle ya da bombalarla insanları sokağa çıkaramaz hale getiren bir örgüt var. Elbette devlet, bunun sonuna kadar mücadelesini yapacak" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin kurultayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini de eleştiren Tüfenkci, "Suni gündemlerle konuşan bir toplum olmaktan çok, iş yapan bir toplum haline gelmemiz lazım. Maalesef ana muhalefet partisi kongre yapıyor, Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyor. Tasvip edilecek bir durum değil" değerlendirmesinde bulundu.

Yorgancılar da bugüne kadar Bakanlıkla çok iyi dialoglar gerçekleştirdiklerini bundan sonra da bu durumun süreceğini söyledi.

Güvenlik konusunun, ülkenin geleceği açısından son derece önemli olduğuna değinen Yorgancılar, "Terör olayları sonucunda aramızdan ayrılan asker, polis ve sivillere Allah'tan rahmet diliyorum. Hükümetin kararlı tutumuyla, terörün üzerine gitmesi konusunda biz de aynı fikirdeyiz. Sonuna kadar gidilip bir an önce bu işin bitirilmesinin doğru olduğu görüşündeyiz" şeklinde konuştu.

Görüşmenin ardından Bakan Tüfenkci, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği heyetini de kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber