Ucuz cep telefonu, daha uzun süre konuşturuyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ekim 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Konuştursun yeter' denilen, ucuz cep telefonları daha uzun süre konuşturuyor. Kamera, müzik ve radyo gibi özellikler pil ömrünü hızlı tüketiyor l Philips Xenium serisi telefonlar yaklaşık 1 ay şarj etmeden bekliyor. 8,5 saat konuşma süresi uzun süre şarj etmeden günlerce kullanılabiliyor.

Cep telefonunda kamera, müzik, internet, ofis uygulamaları, oyun dışında benim için en önemlisi pil ömrü diyenler için telefon seçmek daha kolay. Yaklaşık 1 ay bekleme süresine sahip Philips Xenium modeli rakiplerine fark atıyor. Rakipleri arasında 1 hafta dayanan modeli göremedik. Ancak her markanın en uzun pil ömrüne sahip modelleri var. Uzun pil ömrüne sahip cep telefonları kadar, ucuz modeller de iş yapıyor. Türkiye'de cep telefonu pazarının yarısından fazlasını fiyatı 200 doların altında olan cep telefonları oluşturuyor. Türkiye'de cep telefonu alanların tercih kriterinde ilk sırada fiyat geliyor. Fiyata duyarlı olan cep telefonu kullanıcılarının tercihi ise hala Nokia. Başarının altında yatan neden ise basit ve kabul gören menü sistemini değiştirmemesi. Ucuz telefon isteyenler kamera, müzik, internet ve bluetooth gibi kablosuz iletişim özelliklerden vazgeçmesi gerekiyor. Cep telefonları bilgisayara benzetmek istendikçe pek çok sorun ortaya çıkıyor. Yani bilgisayarda yaşanan sorunlar cep telefonlarında da ortaya çıkıyor. Nokia multimedya bilgisayar olarak adlandırdığı N serisi telefonlar da yazıların büyüklüğü ve tipi değiştirilemiyor. Oysa bilgisayarların en önemli özelliği kişiselleştirmeye olanak tanıması olarak kabul ediyor. N serisinde durum pek öyle değil.

PİL CANAVARI

Cep telefonundaki fonksiyonların artması pil ömrünü olumsuz yönde etkiliyor. Müzik, video, fotoğraf gibi özellikler kullanıldıkça cep telefonunun daha sık şarj edilmesi gerekiyor. Cep telefonu pili uzun süre kullanılsa da belli bir şarj miktarından sonra kullanılmaz hale gelir. Bu yüzden sık şarj etmekten kaçınmak gerekiyor. Özellikle orta yaşın üzerindeki kullanıcılar cep telefonu ekranındaki yazıların kolayca okunmasını ve tuşlara rahat dokunmayı istiyor. Samsung ve LG gibi Koreli firmalar bu konuda rakiplerine göre avantajlı. Büyük rakamlar ve harfler kullanarak, ekranın rahatlıkla okunmasını sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber