Kimlerin bilgisayar sertifikası almasına gerek yok?

Tüm adayların bilgisayar sertifikası almasına gerek yok

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Ocak 2016 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kimlerin bilgisayar sertifikası almasına gerek yok?

Bilgisayar sertifikasıyla ilgili olarak piyasada yine söylentiler dolaşıma sokularak yeni bir rant yapısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Bu nedenle aşağıdaki yazıyı okumadan özel kurslardan bilgisayar sertifikası almaya çalışmayınız.

KPSS tercih işlemlerinde, daha önceki yerleştirmelerde olduğu gibi bir çok kontenjanda (özellikle bilgisayar işletmeni kadrolarında) özel şart olarak 6225 kodu istenecektir.

Adayların bir çoğu almış oldukları dersler nedeniyle bu koşula zaten sahiptirler. Ama gel gelelim ki adayların bundan pek de haberi bulunmamaktadır.

Mevzuat Ne Diyor?

KPSS Merkezi Yerleştirme Tercih Kılavuzlarında genel olarak aşağıdaki şekilde bir açıklama yer alır:

"3.9. Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir."

Kısaca Yorumlarsak; adayın hayatının herhangi bir döneminde bilgisayar ile ilgili herhangi bir ders almış olması 6225 kodunun yer aldığı kontenjanları tercih edebilmek için yeterlidir. (Ancak açık öğretim lise/fakültelerinde alınan dersler bu kapsamda değildir.)

Sonuç olarak; adayların ihtiyaçları olmadığı halde kurslara kaydolarak hem vakit hem de para harcamalarına gerek yoktur.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber