İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sokakta kağıt toplayandan mal alana 140 bin TL ceza

Türkiye'de 2.5 milyon insana geçim kapısı olan geri dönüşüm sektöründeki yeni düzenlemeler tartışılıyor. Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkan Yardımcısı Tahsin Karaman yaptığı açıklamada, "Sokakta kağıt toplayanlara kağıdı sattığı takdirde 20 bin TL ceza, bizden kağıt alan firmalara ise 140 bin TL ceza kesilecek" diye konuştu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Ocak 2016 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sokakta kağıt toplayandan mal alana 140 bin TL ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlemesine göre sokakta atık kağıtları toplayan insanlardan kağıt alan geri dönüşüm şirketleri 140 bin TL cezaya çarptırılacak.

20 BİN TL CEZA

Kağıt toplayan kişiye de geri dönüşüm şirketine kağıdı sattığının tespit edilmesi halinde 20 bin TL'ye kadar varan cezalar kesilmesi gündemde.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkan Yardımcısı Tahsin Karaman, "Büyük firmalar bu işten çok kazanç sağlayacak biz ağır bir iş yapıyoruz.

'EN FAZLA 2 BİN TL KAZANIYORUZ'

Ayda 20 gün işe çıkıyoruz. En fazla ayda 2 bin TL kazanıyoruz. Fakat ekonomiye katkımız çok büyük" diye konuştu.

Bundan sonra kendileri yerine büyük firmaların elemanlarının kağıt toplayacağını belirten Karaman, "Pazartesi günü bakanlık ile randevumuz var. Bütün sıkıntılarımızı orada anlatacağız. 2.5 milyon insan geri dönüşüm sektöründen ekmek yiyor" dedi.

Can MUMAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber