Sahte diplomalı 76 öğretmen tespit edildi

Tespit edilen 76 sahte diplomalı öğretmenin görevlerine son verildi.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 22 Ocak 2016 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte diplomalı 76 öğretmen tespit edildi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TRT Haber'de gündemi değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yaptığı açıklamaların satırbaşları:

-Yarıyıl tatilinin öğrencilere, öğretmenlere ve bütün camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Tatil 15 günlük bir tatil. Tatilimiz 8 Şubat'ta sona erecek. İnşallah dinlenmiş olarak tekrar ders yılına başlayacağız. Ödev vermedik öğrencilerin dinlenmesi gerekiyor. Öğrenci ve öğretmenlerimiz yoruldular. Çocuklar tatilde arkadaşlarıyla oynasın, sinemaya tiyatroya gitsinler, maç izlesinler, yani zevk alacakları işleri aile denetiminde yapsınlar.

-Diyarbakır'da bugün bir okula ses bombası atıldı. çok şükür can kaybı yok. Terör örgütü zıvanadan çıktığını tekrar göstermiştir. Şiddetle kınıyoruz. dünya kamuoyu daha duyarlı olmalı. Bu konu herhangi bir ideoloji ile izah edilemez. Bu saldırı psikopatalojik bir zihniyetin yansımasıdır.

-92 bin öğrencimiz çatışmalardan dolayı eğitim göremedi. Yarıyıl tatilinde telafi eğitimini uygulayacağız. Bu çocukları ya bulundukları illerde veya yakın illerde telafi eğitimine tabi tutacağız. Aileler ile temasa geçtik konuştuk. Bütün ailelere ve halka da teşekkür ediyoruz. Özellikle 8 ve 12. sınıf öğrencilerine eğileceğiz. Elimizdeki bütün imkanları bu çocuklar için kullanacağız.

-Son 13 yılda cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen atamasını yaptık. Görevdeki 2 öğretmenden birini biz atadık. Şubat'ta 30 bin öğretmen ataması yapacağız. Şubat2ta atanacak öğretmenler hemen görev yerine gitmeyecek. Ya bulundukları ilde ya da atandıkları ilde bir ısıtma eğitimi gibi bir danışman öğretmen eşliğinde tecrübe edinecek. Fakat atama yapıldıktan sonra maaşlarını alacaklar.

-Branş dağılımlarını için öğretmen açığımıza göre belirliyoruz. Hangi branşta ne kadar açığımız varsa yüzde 30'unu oraya veriyoruz. 120 küsür branşta atama yapıyoruz. Kabaca tablo ortaya çıktı ama şuan da bende bilmiyorum.

-Sahte diploma konusunu zamanında fark ettik. Bu işi tezgahlayan çete Şubat'taki 30 bin atamaya da el atbilirlerdi. bu yüzden hemen açıkladık. Sahte diplomadan atanan 76 kişiyi tespit ettik ve görevlerine son verdik. 1998'den bu yana atananları araştırıyoruz. Sayı da artabilir. Örneğin biyoloji öğretmeni olan birine gidip ataması daha rahat olan bir bölüm için sahte diploma çıkartıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber