Dışişleri'nden Yunan Milli Savunma Bakanı'na tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Kammenos'un, Atina'yı ziyaret eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanı ile yaptığı görüşme sonrasında sarfedilen Türkiye ve Kıbrıs meselesi hakkındaki sözlerini kınadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2016 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dışişleri'nden Yunan Milli Savunma Bakanı'na tepki

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Kammenos'un, Atina'yı ziyaret eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanı ile 18 Ocak günkü görüşmesini takiben gerçekleştirdiği basın toplantısındaki ifadelerin esefle karşılandığı vurgulandı.

"Görüşme sonrasında sarfedilen, ülkemiz ve Kıbrıs meselesi hakkındaki temelsiz ve etik dışı ifadeleri kınıyoruz" denilen açıklamada, "Türk-Yunan ilişkilerinde ve Kıbrıs'ta kapsamlı çözüme yönelik olumlu bir havanın hakim olduğu mevcut dönemde, Yunanistan Milli Savunma Bakanı'nın basın toplantısında yaptığı yakışıksız açıklamalar, kendisinin bu olumlu ortamdan rahatsız olduğu izlenimini yaratmaktadır. Yunanistan Savunma Bakanının sorumsuzluk örneği teşkil eden ve ciddiyetten uzak beyanlarını şiddetle reddediyoruz.

Yunanistan makamlarının devlet sorumluluğuna uygun davranmalarını ve iki ülke arasında geliştirmeye çalıştığımız işbirliği ortamına zarar verecek açıklamalardan imtina etmelerini bekliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber