İmam Hatipler çok programlı liseler kapsamına alınacak.

Haber Giriş : 25 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, yeni bir yapıya kavuşması gerektiğini söylediği imam hatip liseleri için Milli Eğitim Bakanlığı hazırlıklarını tamamladı. Bakanlığın 'Ortaöğretimi Yeniden Yapılandırma' projesi çerçevesinde gerçekleştirmeyi hedeflediği 'balans ayarı' ile imam hatip liseleri, çok programlı lise kapsamına alınacak, ismi de 'Din Bilimleri Lisesi' olarak değiştirilecek.

Adı değişecek olan imam hatip liselerinde müfredat da değişecek. Matematik, fen, sosyal bilimler derslerinin ağırlığı artırılacak. Zorunlu din eğitimi seçmeli ders olacak; Din- Kültürü, Kur'anı Kerim, Arapça ve İslam Bilimleri eğitimine dönüşecek. Bakanlık yetkilileri bu değişikliğin gerekçesini "İmam hatip liselerinin artık imam yetiştirmiyor.

Bu nedenle bu liselerin bir anlamı kalmadı. İmam yetiştirmeyen bir okula imam hatip lisesi denmesi doğru değil" sözleriyle açıklıyor. Yetkililer bu düzenlemenin imam hatip liseleriyle sınırlı olmadığını, AB'ye uyum çerçevesinde meslek liselerinde de uluslararası meslek standartlarına uyum sağlanacağını belirtiyorlar.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber