Devlet memurlarının özel sağlık kurumlarından da sağlık yardımı alabilmesine ilişkin düzenleme Başbakanlığa sevkedildi

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖZEL HASTANE YÖNETMELİĞİ HAZIR
Öte yandan devlet memurlarının paket programlar ile anlaşmalı özel hastanelerden de sağlık yardımı alabilmelerine ilişkin yönetmelik, Başbakanlığa gönderildi.

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan düzenlemede Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliğine bir madde ekleniyor.

Buna göre, devlet memurları ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri, resmi sağlık kurum ve kuruluşları tarafından tedavi amacıyla özel sağlık kurumlarına sevk edilebilecek.

Hangi özel sağlık kurumlarına doğrudan sevk yapılabileceği, hangi tür tedaviler için hasta gönderileceği hususları ile uygulamaya ilişkin usul ve esaslar, özel sağlık kurumlarında aranacak tıbbı donanım ve teknik özellikler, Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nca müştereken tespit edilecek.

Özel sağlık kurumlarında yapılacak paket tedavi uygulamaları ve bunlara ilişkin fiyatlandırma işlemleri ile ilgili olarak özel sağlık kurumları ile Maliye Bakanlığı arasında anlaşma yapılabilecek. Kurumlarca, özel sağlık kurumlarına yapılacak ödemeler, resmi sağlık kurumları için tespit edilen birim fiyatları geçemeyecek.
Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber