Yurt dışına öğrenci gönderilmesi 'mülakat' nedeniyle durdurma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 8. Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığının yurt dışına lisansüstü öğrenim için öğrenci gönderilmesi işlemiyle ilgili yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Daire, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılan Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim İçin Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu ve buna dayalı olarak yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere öğrenci gönderilmesi işlemiyle açtığı davada ilk incelemesini tamamladı.

Dairenin kararında, kılavuzunun "yerleştirme" başlıklı 4. maddesine değinildikten sonra, ilgili yasal mevzuata göre, Milli Eğitim Bakanlığınca ilgili kuruluşlarla işbirliği içerisinde ÖSYM'ye yaptırılacak sınavda en az yüzde 60 başarı puanı alanlardan, başarı sırası esas alınmak suretiyle belirleme yapılacağının düzenlendiği anımsatıldı.

Kılavuz hükümlerinde ise LES puanı, mezuniyet notu veya ağırlıklı not ortalamalarının yanında mülakat puanının da dikkate alınmasının öngörüldüğü belirtilen kararda, "yasada yer almamasına karşın mülakat şartı konulmasının, mülakatın objektiflikten uzak olmasına yol açacağı" kaydedildi.

Kararda, kılavuzun, "başvuru belgelerinin değerlendirilmesi", "mülakat" ve "yerleştirme" bölümlerinde ve bu hükümlere göre tesis edilen yerleştirme işlemlerinde "hukuka uyarlık bulunmadığı" belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber