Yurtta kış: Kar ve soğuk hava etkili

Yapılan son değerlendirmelere göre; kıyılarında karla karışık yağmur olmak üzere Kuzey Ege, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Bolu, Mardin, Eskişehir ve Ankara'nın batısının hafif kar yağışlı, Marmara, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Muş, Ağrı, Iğdır, Batman ve Siirt çevrelerinin ise kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ocak 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtta kış: Kar ve soğuk hava etkili

HAVA SICAKLIĞI :Doğu kesimlerde azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege ve Akdeniz Kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s)eseceği tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber