Bürokratlar kendi illerinde asaleten görev alabilecek

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, "Merkez nüfusu 50 binin altında olan illerde, o ilin nüfusuna kayıtlı bürokratlar asaleten görev alabilecek" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2016 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bürokratlar kendi illerinde asaleten görev alabilecek

Kışla, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atamalarına İlişkin Yönetmeliğin 15. Maddesi uyarınca, il merkezi nüfusu 50 binin altında olan yerlerde, o ilin nüfusuna kayıtlı bir bürokratın asaleten görev alamadığını anımsattı.

Kışla, Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla bir ayrımcılığın sona erdirildiğini, 33 yıllık sıkıntının giderildiğini ifade etti.

Bu konuyla ilgili önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya başvurduklarını, daha sonra konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na anlattıklarını aktaran Kışla, şunları söyledi:

"Tabi küçük illerde, özellikle doğu illerinde bir il müdürlüğü görevi almak için bir bürokrat gelir ama uzun süre görev yapmaz ve o görevi aldıktan sonra bir başka yere mutlaka atanmayı bekler. İldeki birçok görev vekaleten yürütülür. Sizin ilinizin bürokratı da asaleten atanamaz. Bütün görevler vekaleten yürütülür. Çileyi çeken bürokratlar da asaleten görev yapanın haklarından istifade edemez. Böyle bir sıkıntıları yaşıyorduk."

İsrafil Kışla, Ardahan, Artvin, Tunceli ve Bayburt gibi illerde artık o ilin nüfusuna kayıtlı bürokratların, asaleten atanarak görev yapabileceklerini belirtti.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise bu konunun, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli problemlerinden biri olduğunu belirterek, 1925 yılından bugüne kadar Doğu ve Güney Doğu Anadolu'nun sorunlarını merkezi hükümete yansıtan raporlarda, bu bölgelere özellikle kabiliyetli, kaliteli ve tecrübeli kamu personelinin ve yöneticilerin gönderilmesinin tavsiye edildiğini kaydetti.

Atalay, "Çünkü oraya bir il müdürü olarak atamak istediğiniz insan, oralıysa kanuni bir engel vardı. Oralı olmayan birisini de oraya göndermek gerçekten zordu. Bu sorunu ortadan kaldırmakla illerimizde daha kaliteli hizmet vereceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Hüseyin Gazi Kaykı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber