TÜRSAB: Havlu atmayacağız

Erken rezervasyon kampanyasını resmen başlattıklarını belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Terör havlu atmamızı ister ama havlu atmayacağız, kenara çekilmeyeceğiz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2016 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜRSAB: Havlu atmayacağız

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Türkiye zor günlerden geçiyor. Biz her zaman küllerimizden yeniden doğmayı başardık. Terör bizim havlu atmamızı ister ama biz ne korkacağız, ne kenara çekileceğiz, ne de havlu atacağız. Moralimizi bozmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu gemiyi sağlam limana yanaştıracağız" dedi.

2016 yaz sezonuna yönelik olarak düzenlenen erken rezervasyon kampanyasının açılış toplantısı TÜRSAB'ın Fulya'daki yeni genel merkez binasında yapıldı. Ulusoy, toplantıda şöyle konuştu:

"Bu yıl erken rezervasyon toplantısını önce Ankara, ardından Sultanahmet saldırısı nedeniyle biraz geç başlattık. Kampanyamızı Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, TÜRSAB, TUROB ve THY işbirliğiyle resmen başlatıyoruz. Bir süreçten geçiyoruz. Sıkıntıları beraber atlatmak durumundayız. Sultanahmet saldırısı sonrasında yaralarımızı sarmaya çalışırken, Almanya Büyükelçiliği yetkilisinin bizimle görüşmek istediğini söylediler. O zaman içimizden bir 'eyvah' dedik. Ancak görüşmemizde, (Biz İstanbul'u tarihi, kültürel ve turistik bir yer bilirdik ama İstanbul aynı zamanda insani değerlerin çok yüksek olduğu bir yermiş, bunu öğrendik, İstanbul'dan vazgeçmeyeceğiz, yine geleceğiz) diye duygularını iletti."

Ulusoy, yurtdışından gelen turist sayısında azalma olur diye iç turizmi can simidi olarak görmediklerini belirterek, şunarı söyledi:

Turizm seferberliği

"Erken rezervasyon ile nitelikli ve indirimli bir seyahat sözüyle iç turizmi canlandırmaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki bunca tarihi, kültürel ve doğal güzellik var. Bunları gezmemek ayıp, bilmemek kayıp. Acenteler arasında yaptığımız araştırmaya göre, erken rezervasyonda ortalama yüzde 20 oranında bir artış belirlendi. Vatandaşımız tatilin ihtiyaç olduğunu öğrendi. Vatandaş erken rezervasyona alıştı."

Ulusoy, "İstanbul'un her yerinde billboardları afişlerle donatacağız. Tanıtım filmimiz ve kamu spotumuz gösterime girecek. Sefere çıkar gibi elimize çantamızı alıp ülkemizin tanıtımını yapacağız" diye konuştu.

'Kapasite düşmeyecek'

Toplantıya katılan THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat da, şunları söyledi:

"Zor bir yılı geride bıraktık. 2015 yılında iç hatlarda yüzde 3, toplamda yüzde 30; dış hatlarda da yüzde 23'lük bir artış olmuş. İnşallah bu yıl da kapasitemizi artırarak devam edeceğiz. Olağanüstü sonuçlar elde ediyoruz. Kapasite azaltma gibi bir düşüncemiz yok. 300'üncü uçağımızı aldık. Rusya geçici olarak azalmış olabilir. Alternatif pazarları otel ve acente tercihlerine göre belirlemeye devam edeceğiz."

Turistik Otelciler Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, görüşlerini şöyle açıkladı:

"Eskiden insanlar (neden oteller yabancıya ucuz, bize pahalı) diye sorardı. Biz de oteller erken rezervasyonla ne kadar önünü görürse fiyatın o kadar uygun olacağını açıklamaya çalışırdık. Erken rezervasyon bizde de başladı. Hatta bazı dönemlerde dışarıya verilenden daha ucuz fiyatlar da veriliyor."

'Yerli turist önemli'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokçevik de şunları söyledi:

"Dış turizm kadar iç turizm de önemli. Turizmin geliştiği ülkelerde iç turizm de gelişmiş. Fransa, Almanya, İspanya gibi ülkeler bu konuda oldukça başarılı. Bizim de yurtdışından gelen turist kadar yerli turist ağırlamamız mümkün."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber