Kız yurdunun camlarına siyah film çektiler

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Meslek Yüksekokulunda (MYO) okuyan kız öğrenciler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait kız yurdunun camlarına siyah film çekilmesine tepki gösterdi.

MYO'da öğrenim gören 42 kız öğrencinin barındığı Merzan Mahallesi'ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 500 öğrenci kapasiteli yurtta, kız öğrencilerin kaldığı bölümün camlarına yaklaşık 15 gün önce siyah film çekildi.

Yurdun, özellikle kantin tarafına bakan pencerelerine siyah film çekilmesini kız öğrencilerin talebi üzerine gerçekleştirdiklerini belirten Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Kadri Gümüş, "Kız Yurduna Siyah Sansür" başlığıyla bazı gazetelerde yer alan haberin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Gümüş, odalarında rahat hareket edemediklerini söyleyen kız öğrencilerin talebi üzerine pencerelerin filmle kapatıldığını, ancak daha sonra öğrencilerin, odaların karanlık olduğunu bahane ederek tekrar kendisine geldiğini kaydetti.

Filmlerin camlardan sökülmesini isteyen öğrencilere, filmin sökülmeyeceğini "güzel bir dille" anlattığını vurgulayan Gümüş, şöyle konuştu: "Kız öğrenciler, kaldıkları odaların camları kantine baktığından istenmeyen görüntülere sebebiyet vermemek için bize talepte bulundular. Biz de odalarda perde olmasına rağmen kötü bir durumla karşılaşmamak için bölge müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler sonucu camlara siyah filim çektirdik. Yurtta 42'si kız olmak üzere 120 dolayında öğrenci kalmaktadır. Camlarda siyah film olmasını istemeyen kız öğrenci ise 5-10 kişiden oluşmaktadır." Gazetelerde yer aldığı gibi (istemiyorsanız gidin çarşıda soyunun) gibi bir cümle ya da öğrencilere hakaret etmediğini ifade eden Gümüş, 500 öğrenci kapasiteli yurdun bir kısmına bu yıl liselerde okuyan kız öğrencilerin yerleştirildiğini ve bu durumun da üniversitede öğrenim gören bazı kız öğrenciler tarafından istenmediğini dile getirdi.

Gümüş, lisede okuyan kızlara manzaralı oda, kendilerine ise manzarasız oda verildiğini iddia eden bir grup kız öğrencinin, kredi ve yurtlar kurumunu karalamak için yaygara kopardığını savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kız öğrencilerin asıl amacı Sümbül Dağı'na bakan bölümü lise öğrencilerinin yerleştirilmesidir. Kantin manzaralı odaları istemeyen öğrenciler, (camlara siyah bant çekildi) diye şimdi şikayet ediyor. Ancak yaygarayı koparan öğrencilerimiz okullar açıldıktan sonra geldiği için bu odaları onlara vermek zorunda kaldık. Benimle görüşmeye geldiklerinde de kendilerine güzel bir dille anlattım. Demek ki faydası olmamış." MYO'da okuyan bazı öğrenciler ise kız öğrencilerin camlara siyah film çekilmesinden rahatsızlık duymasına bir anlam veremediklerini ve yurt yönetiminin aldığı kararı doğru bulduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber