Rekabet ülkeyi ileri taşıyacak amacımız rakipsiz kalmak değil

Türkiye'nin en büyük marka birleşmesini gerçekleştiren Türk Telekom'un CEO'su Rami Aslan rekabetin ülkeyi ileri taşıyacağına inandığını söyledi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ocak 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rekabet ülkeyi ileri taşıyacak amacımız rakipsiz kalmak değil

TTNET, Avea ve Türk Telekom markalarını tek çatı altında toplayan Türk Telekom'un CEO'su Rami Aslan, birleşmedeki amacın şirketi geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi. Aslan, rakipsiz olmak istemediklerini, rekabetin ülkeyi daha ileriye taşıyacağını da vurguladı. Aslan, "Aslında biz çalışma şeklimizi değiştiriyoruz. Ürün odaklı yerine, müşteri odaklı olmaya karar verdik" dedi.

TÜZEL KİŞİLİK KORUNACAK

Rami Aslan, birleşmenin yasal bir birleşme olmadığının, tüzel kişiliklerin korunduğunun da altını çizdi. Aslan, "Şu anda tek faturaya geçmiyoruz. Avea ve TTNET faturaları devam edecek. Avea mobil mevzuata göre vergi verecek. TTNET ve Türk Telekom da aynı şekilde" dedi.

İstihdama destek olacağız

Birleşme nedeniyle personel sayısını düşürmeyeceklerini kaydeden Aslan, sadece geçen yıl binden fazla kişi istihdam ettiklerini söyledi. Aslan, hem tecrübeli, hem yeni mezunları işe almak kaydıyla istihdama destek olmaya çalıştıklarına da dikkati çekti.

Herkes için doğru model

Aslan, son dönemin önemli gündem maddesi olan fiber altyapının ortak kullanımı konusunda şunları kaydetti: "Altyapımızı paylaşıma açmadığımız yönünde tartışmalar oluyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Herkes için doğru bir model olması lazım. Fiber, 4,5G için çok kritik. Bu nedenle senelerdir fibere yatırım yapıyoruz. Fiber altyapı, bir gecede kurulmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber