Yatağa, fırına ayakkabılığa bile tuzaklamışlar

Silopi ve Cizre'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, teröristlerce fırına, çöp kutusuna, yatakların arasına, ayakkabılığa ve okul çantasına tuzaklanan çok sayıda patlayıcı ele geçirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2016 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yatağa, fırına ayakkabılığa bile tuzaklamışlar

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda, teröristlerce fırına, çöp kutusuna, yatakların arasına, dondurucuya, ayakkabılığa, kapı arkasına ve okul çantasına tuzaklanan çok sayıda el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Saldırılarıyla yaşamı hiçe sayan teröristlerin bölgeden arındırılması, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması, el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla başlatılan Silopi'deki "Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu" başarıyla tamamlanırken, Cizre'deki "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" ise sürüyor. İki ilçede şu ana kadar 591 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda vatandaşların güvenlik endişesiyle terk ettiği, teröristlerin üs olarak kullandığı evlerde güvenlik güçlerince arama ve inceleme yapılıyor.

Can güvenliği için patlayıcılardan temizleniyor

Güvenlik güçleri yaptıkları kontrollerde, teröristlerin üs olarak kullandıkları evleri terk ederken fırına, mutfak tezgahına, çöp kutusuna, yatakların arasına, dondurucuya, ayakkabılığa, kapı arkasına ve okul çantasına tuzaklanan çok sayıda el yapımı patlayıcı ele geçirdi.

Bu kapsamda asker ve polis ekiplerince Cizre'de bin 26, Silopi'de de 838 el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerince tespit edildi.

Teröristlerden temizlenen mahallelerdeki evlerin tek tek kontrolünü yapan güvenlik güçleri, infilak etmesi halinde yüzlerce insanın ölümüne neden olabilecek tuzaklanan patlayıcıları imha edip, evleri vatandaşların yaşamına uygun hale getiriyor.

Teröristlerin patlayıcıların kapı açıldığı anda patlayacak şekilde ateşleme düzeneğini bir iple veya kablo ile evin giriş kapısı ile odaların kapısına bağladığı, evdeki eşyalara tuzaklanan patlayıcıların ise müdahalede infilak edecek şekilde tuzaklandığı belirlendi. Patlayıcıların, terör örgütü üyelerince hücre evlerinde hazırlandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber