Ege Yapı'dan 6 yeni proje 2 milyar TL yatırım yolda

Gayrimenkul sektörünün marka isimleri yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Ege Yapı da İstanbul'un merkezi lokasyonlarında bu yıl 6 projenin lansmanı yapacak. Şirket, toplamda 2 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Ocak 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ege Yapı'dan 6 yeni proje 2 milyar TL yatırım yolda

Birol Keleş

Ege Yapı, 2016 yılında yeni projelerle geliyor. Türkiye'nin ilk karma projesini Batışehir'de gerçekleştiren Ege Yapı, İstanbul'un 6 merkezi lokasyonunda yeni projelerini hayata geçirecek. Projelerin toplam yatırım bedelinin 2 milyar TL'ye ulaşacağını kaydeden Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı "Bu yıl içerisinde 6 projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunlardan bir tanesi Kağıthane'de planladığımız konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı bir proje olacak. Anadolu Yakası'nın en gözde semtlerinden Çekmeköy'de özel bir proje geliştireceğiz" dedi.

Sektöre ilgi sürecek

Bu projeler dışında Beylerbeyi'nde de bir ofis projesinin inşaatının devam ettiğini belirten Kabadayı "Önümüzdeki dönemde başlayacağımız diğer projelerimizi ise Maslak, Beyoğlu ve Yedikule'de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yedikule'de İstanbul'a yeni bir soluk getirecek bu projede; turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak" diye konuştu. Sektördeki gelişmeleri ve beklentilerini de paylaşan İnanç Kabadayı, 2015 yılında bir durgunluk yaşandığını belirterek, şunları söyledi: "2016 yılında ve önümüzdeki yıllarda gayrimenkule olan ilginin ve istikrarın korunacağını düşünüyoruz."

BÖLGEYE KATKI SAĞLADIK

Sadece Batışehir'e değil, bölgeye de yatırım yaptıklarını ifade eden İnanç Kabadayı "Yüksek gerilim hatlarının yerin altına alınması, yenilebilir enerji sisteminin kurulması, cami yapımı, yol/kavşak yapımı ile birlikte toplamda 20 milyon dolar harcamış olacağız. Batışehir özellikle yabancı yatırımcılar tarafından da yoğun ilgi görüyor" dedi.

29 BİN KİŞİ ÇALIŞTI

Yaşamın başladığı Batışehir ile ilgili bilgi veren İnanç Kabadayı "Batışehir hem Türkiye'de hem Avrupa'da karma proje anlamında öncü işlerden biri oldu. Türkiye'nin 65 ilinden günde 3 bin 300 kişinin çalıştığı Batışehir'de 2011-2016 yılları arasında çalışan sayısı 29 bini buldu. Bu rakamlar projenin ne denli büyük bir iş olduğunu anlatıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber