Erdoğan: Biz eğitim kurumlarımızın, hocalarımızın hammalıyız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 00:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğitime ideolojinin karıştırılmaması gerektiğini belirterek, "Bunu karıştırmadığımız sürece biz eğitim kurumlarımızın, hocalarımızın hamalıyız, hamalı oluruz" dedi.

Erdoğan, Denizli programı çerçevesinde Pamukkale Üniversitesi Mühendislik, Teknik Eğitim, Fen Edebiyat Fakülteleri ile spor merkezinin açılış törenine katıldı.

Erdoğan, eğitim kurumlarının çoğalması için vergi düzenlemeleri yaparak, hayırseverlerin bu yatırımlara olan ilgisini artırdıklarını söyledi.

Hayırseverlerin yatırımlarını artırmak için kendisinin de üniversiteler adına "dilencilik yaptığını" dile getiren Erdoğan, "(Ben dilenci olurum dedim). Bazı köşe yazarları benimle istihza etti. (Başbakan dilenci olur mu?) dediler. Evet olurum, milletim için, ülkem için olurum" diye konuştu.

Milli Eğitimde başarı sağlanamaması halinde hiç bir yere varamayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Üniversite mezunlarını lisans üstü eğitim için yurt dışına gönderelim dedik, bununla ilgili yapılacak imtihana yürütmeyi durdurma kararı geldi. Neymiş Milli Eğitimin yetkisi yokmuş. Zaman kaybedemeyiz, her şeye bir bahane uydurmanın gereği yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber