Bir öğretmen olarak yalancı çıktım, ezildim, kişiliğim sarsıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 02:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİR ÖĞRETMENİN ÖDENEK FERYADI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA İSYANI

Ben bir öğretmenin ve benim kendi çapımda çok büyük bir sorunum var.ama bu sorunum başkaları için hiç önemli olmayabilir.fakat benim için çok önemli olduğundan ve bunun için aşırı derecede yıprandığımdan dolayı lütfen hafife almamanızı ve önemli görmenizi istirham ediyorum.

Ocak 2006 tarihinden bu yana çeşitli rahatsızlıklarından dolayı bakmakla yükümlü olduğum aile fertlerimin tedavilerin il dışında yapmak zorunda kaldım.maddi olarak çok zorluk çektim. Tedavilerine maaşım yetmedi ve altın borçlandım. Altın borçlandığım kişilere 1-2 ay sonra il dışı tedavi giderlerim yatırılınca size alır ve veririm dedim, söz verdim ama 10 ay oldu halen veremedim.

Bir öğretmen olarak yalancı çıktım, ezildim, kişiliğim sarsıldı ve kendimi çok kötü hissettim.
Neden
oldu diye sorarsanız?
Cevabım şudur: Çünkü 10 ay oldu fakat devlet halen bu paraları bana ödemedi. Evet 10 ay oldu halen ödememiş. Çıldıracağım...
2 ay önce Başbakanlığa bu sorunu ilettim. Başbakanlıkta bu sorunu e-mail yoluyla milli eğitim bakanlığının ilgili birimine iletti. İlgili birim olarak ilköğretim genel müdürlüğü bundan 1 ay önce durumun ilgili valiliklere iletildiğini ve bu durumdan haberdar edileceğimi söyledi. Daha sonra şırnak milli eğitim müdürlüğünden bana bir yazı geldi. Milli eğitim bakanlığına (ilköğretim genel müdürlüğü) Ankara başlığıyla bana gelen yazıda ödenek istemi yazısı ve ödeneği alacak kişilerin adları ve alacak tahakkuk tutarlarının yazılı olduğu 11 ağustos 2006 ve B.08.4.MEM.4.73.00.03.120/8264 sayılı yazıydı.

Ve ayrıca milli eğitim müdürlüğünün üst yazısı şöyleydi:

"Müdürlüğümüz personellerinin sürekli görev yollukları, geçici görev yollukları ve tedavi giderleri gibi ödenekler gerek mühasebe müdürlüğü saymanlığına
gerekse mal müdürlükleri saymanlıklarına ismen geldiğinden cizre ilçe milli eğitim müdürlüğü tedavi giderlerinizle ilgili olarak 31.07.2006 tarihinde müdürlüğümüzden ödenek talebinde bulunmuş, müdürlüğümüz ise anılan talebi 11.08.2006 tarihinde milli eğitim bakanlığı ilköğretim genel müdürlüğüne göndermiştir.
Ödenekler isme gönderildiğinden gerekli yazışmaların yerlerine ulaşmasına takiben adınıza tahakkuk eden ödeneğiniz bağlı bulunduğunuz saymanlığa gönderilmektedir.
gereğini bilgilerinize rica ederim.
ABDULLAH ÖĞMEN
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR V."

Evet bana verilen cevap budur. Yani belirtilen ifadelere göre talep iletilmiş ilgili birime. Yani ilköğretim genel müdürlüğüne ve bu sorunda ilköğretim genel müdürlüğünden kaynaklanıyor. Neden bir öğretmen bu kadar perişan ediliyor, süründürülüyor. Hatta görüştüğüm ilçe milli eğitimin bu işlerle ilgilenen birimi, bu talebin her 2 ayda bir tekrarlandığını diğer ödenekler için paranın geldiğini fakat tedavi yolluklarına ait giderleri ödemek için paranın gelmediğini söylediler. Yine etraftan bilgi aldım, görüş aldım Türkiyenin bir başka yerinde böyle bir sporun yok, yaşanmıyor. Şırnak ilinin diğer ilçelerinde bile böyle bir sorun yok.

Evet anlaşıldığı gibi durum çok vahim ve bir o kadar da adaletsiz. 10 aydır hiç bir sebep olmadan, ilgili birimlere daima e-mail gödermeme rağmen bir cevap verilmeden bizlere zülüm ve haksızlık yapılıyor. Başbakanlıktan diğer tüm bakanlıklara ve ilgili kurum ve birimlerine sesleniyorum. Meclisten çıkmış ve kabul görülmüş bir sözde bilgi edinmwe hakkı yasası var. Bu bilgi edinme yollarından bir taneside e-mail dir. O zaman başbakanlığın yetkilileri neden bu yolla gönderdiğim soruya cevap vermiyorlar. Ayrıca milli eğitim bakanlığı ilköğretim genel müdürlüğü yetkilileri ben bu sorunumu sizlere e-mail yoluyla yolladım
Bana neden cevap vermiyorsunuz. Çünkü bunu yapmak göreviniz.cevap almakta en doğal hakkımdır.
Lütfen ilgili makamlardan bu konuyla ilgili bilgi verilmesini istiyorum.10 aydır neden tedavi yolluklarımız ödenmiyor. Derslerde acaba öğrencilerimizlemi bunları paylaşalım ve ders yerine bunlarlamı ilgilenelim.

Haberi yazan: İsamettin Aksoy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber