Meclis Hastanesinden memnuniyet yüzde 93

Meclis Hastanesinden sağlık hizmeti alanların yüzde 93'ü yapılan tedavi ve verilen hizmetten memnun.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2016 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis Hastanesinden memnuniyet yüzde 93

Meclis Hastanesinin, 2015 yılında hastaneden sağlık hizmet alanlara yönelik yaptırdığı ankette, memnuniyet oranı genel olarak yüzde 93 olarak gerçekleşti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Meclis Hastanesinin, 2015 yılında hastaneden sağlık hizmet alanlara yönelik yaptırdığı ankette, memnuniyet oranı genel olarak yüzde 93 olarak gerçekleşti.

Ankette hastalara, "Hasta kayıt işlemleri için çok beklemedim", "Muayene olacağım doktoru kendim seçtim", "Kayıt/kabul sırası beklediğim yer rahattı", "Beni muayene eden doktor hastalığım konusunda bana bilgi verdi ve zaman ayırdı", "Beni muayene eden doktor kibar ve saygılıydı", "Diğer personel bana karşı kibar ve saygılıydı" soruları yöneltildi.

Ankete katılanların; "tüm personel kişisel mahremiyetime (muayene edilirken varsa kapının kapanması, aradaki perde ya da paravanın çekilmesi gibi) özen gösterdi", "Bana yapılan tahlil/tetkikler için çok beklemedim", "Bu hastaneyi başkalarına öneririm", "Bir daha hastaneye gelmem gerekse bu hastaneyi tercih ederim", "Poliklinikler (muayene olduğunuz oda, bekleme alanları, tuvaletler) genel olarak temizdi", "Hastanede verilen hizmet genel olarak iyiydi" sorularını da yanıtlamaları istendi. Tercih yapılması için de "evet", "hayır" ve "biraz" şıkları sıralandı.

Ankete katılanlara bu soruların yanı sıra; cinsiyeti, öğrenim durumu, sosyal güvencesi, doğum yılı, mesleği ve medeni durumu ile hastaneye ilk başvuru yapıp yapmadığı da soruldu.

2015 yılını kapsayan ankete göre, aylara göre memnuniyet oranı şöyle gerçekleşti:

"Ocak yüzde 95, şubat yüzde 91, mart yüzde 90, nisan yüzde 95, mayıs yüzde 91, haziran yüzde 91, temmuz yüzde 94, ağustos yüzde 96, eylül yüzde 93, ekim yüzde 93, kasım yüzde 94, aralık yüzde 91."

Buna göre 2015 yılı ortalamasında genel memnuniyet oranı yüzde 93 oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber