Çelik, Rektörlerin yetkisi haddinden fazla dedi

Haber Giriş : 25 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversitelerin 2004 yılı bütçeleri yüzde 5-10 oranında artarken, kendi gayretleri sonucu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bütçesinin yüzde 39 oranında arttığını belirterek, ?Öğrencinin kaliteli eğitim alması için üniversitenin tüm meselelerinde büyük gayret sarf ettik. Bize gelen kimse yok. Üniversite rektörü Ankara'ya geliyor bize uğramıyor? dedi.

Seçim çalışmalarına katılmak için geldiği Van'da, sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gazetecilerin YYÜ hakkındaki sorularını cevapladı. Bakan Çelik konuşmasına Nasrettin Hoca fıkrasıyla başlayarak, ?Komşuları bir gün hocaya ?Senin kadın çok dolaşıyor' demişler. Hoca da ?İftira etmeyin benim hanım dolaşsa arada bir bize de uğrar' demiş. Şimdi bunun gibi ben ne zaman rektör beyi arasam üniversite rektörü yerinde değil. Ya Nepal'e, ya Hindistan'a gitmiş. Bu maalesef büyük bir talihsizlik. Benimle ilgili bir problem yok. Milletvekillerim ne zaman cevaben aramışlarsa rektör aramamıştır. Ben üniversite ile ilgili Van'a ve Vanlılara üniversitemizin çalışmalarına gölge düşmesin diye bugüne kadar yönetimiyle şimdiye kadar hiçbir polemiğe girmedim. Ama neticede gelinen nokta itibariyle bu iş kesinlikle iyiye gitmiyor. Üniversitede çok ciddi sıkıntılar var? diye konuştu.

REKTÖRLERİN YETKİSİ HADDİNDEN FAZLA
Üniversite rektörlerine verilen sınırsız yetkiyi de eleştiren Bakan Çelik, şunları söyledi: ?Şimdi üniversitelerde öyle bir yapı vardır ki, her şey rektörün iki dudağı arasındadır. Bakın benim bakanlığımda böyle bir şey yoktur. YÖK Yasası'nın 3. maddesi kesinlikle rektörlere haddinden fazla yetki vermiştir. Bir fakülte dekanı bir araştırma görevlisi kadrosunu ilan edemez. Atama hiç yapamaz. Bir hademe alamaz.?

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber