MEB, cep telefonlarıyla ilgili kararı ankete göre verecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullarda öğrenciler tarafından cep telefonlarının yanı sıra iPod, mp3 çalar, kamera, ses kayıt cihazı gibi araçların kullanımı da sınırlandırılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), internet üzerinden ''Bilişim Araçları Kullanım Anketi'' düzenledi.

Anketi düzenleme amacı, ''Son zamanlarda öğrencilerin cep telefonlarını diğer bireylerin kişisel sınırlarına giren ve yasal olmayan süreçler içinde kullandıkları, cep telefonlarının bu şekilde kullanılış biçimindeki artıştan kaygı duyulduğu'' şeklinde açıklanırken, eğitim-öğretim ortamlarında cep telefonlarının iletişim amaçlı kullanılmasında çözüm üretme sürecine katkı sağlamanın hedeflendiği ifade edildi.

Bu çerçevede, yönetici, öğretmen, veli, öğrenci meclisi başkanı, okul aile birliği üyeleri ile sivil toplum örgütleri ve diğer ilgililere yöneltilmek üzere 10 adet ''önerme'' hazırlandı ve katılma dereceleri soruldu.

Anketle, cep telefonlarının eğitim-öğretim ortamlarında kullanımının tüm öğrenciler için mi yoksa belli sınıf öğrencileri için mi kısıtlanacağı, ses ve görüntü kaydı yapma özelliği bulunan telefonlara izin verilip verilmeyeceği, cep telefonlarını kötü amaçla kullananlar için caydırıcı yaptırımların artırılıp artırılmayacağı belirlenecek.

Ankette ''Cep telefonlarını uzun süre kullanmak öğrencilerin beden ve ruh sağlıklarını olumsuz etkiler'', ''Öğrencilerin eğitim ortamlarında cep telefonu kullanması eğitim-öğretim sürecini olumsuz etkiler'', ''1-3. sınıf öğrencilerinin eğitim ortamlarında cep telefonu kullanımı sınırlandırılmalıdır'', ''4-5. sınıf öğrencilerinin eğitim ortamlarında cep telefonu kullanımı sınırlandırılmalıdır'', ''6-8. sınıf öğrencilerinin eğitim ortamlarında cep telefonu kullanımı sınırlandırılmalıdır'', ''9-12. sınıflar öğrencilerinin eğitim ortamlarında cep telefonu kullanımı sınırlandırılmalıdır'', ''Öğrencilerin eğitim ortamlarında cep telefonlarını kullanması sınırlandırılmalıdır'', ''Öğrencilerin eğitim ortamlarında ses ve görüntü kaydı yapma özelliği olan cep telefonlarını kullanmaları önlenmelidir'', ''Öğrencilerin eğitim ortamlarında cep telefonunu kötüye kullanmaları ile ilgili caydırıcı yaptırımlar artırılmalıdır'', ''Eğitim ortamlarında gerekli durumlarda öğrencilerin ailesi ve arkadaşları ile haberleşmesi konusunda tedbir alınmalıdır'' önerileri, ''Tamamen katılıyorum'', ''Katılıyorum'', ''Kararsızım'', ''Katılmıyorum'' ve ''Hiç katılmıyorum'' şeklinde derecelendirildi.

Anket sonuçlarına göre, cep telefonlarının yanı sıra mp3 çalar, iPod, kamera, ses kayıt cihazı gibi bilişim araçlarının eğitim-öğretim ortamlarında kullanımının belli esaslara bağlanmasının amaçlandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber