Kaçakçılıktan şüphelenen memura sürgün tehdidi:Git eşyanı topla, hiçbir şeye karışma

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahra Kimya ile ilgili akaryakıt kaçakçılığına yardım etmekle suçlanan Gümrük Müsteşar Vekili Şahin'in, bu ithalattan şüphelenen memuru sürgün etmekle tehdit ettiği ortaya çıktı

Gümrük müfettişlerinin hazırladığı raporda Sahra Kimya ile ilgili akaryakıt kaçakçılığına yardım etmekle suçlanan Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin'in, usulsüz ithalattan şüphelenen gümrük muhafaza memurunu sürgün etmekle tehdit ettiği ortaya çıktı. Müfettişlerin hazırladığı ek raporda, Şahin'in, İzmit Gümrük Muhafaza memuru Nihat Akdeniz'e, "Sahra Kimya'nın ithalatını sen yaptırmıyormuşsun. Git eşyalarını topla. Hiçbir şeye karışma" dediği iddiası yer aldı.

Cezalı müfettiş hazırladı

Sahra Kimya adlı firma tarafından boya hammaddesi diye beyan edilen 1.5 milyon YTL'lik ürünün akaryakıt olduğunun ortaya çıkması üzerine başlatılan idari soruşturmalara bir yenisi daha eklendi. Ek raporu yine Başmüfettiş Mehmet Eryılmaz hazırladı. Şahin, kendisini suçlayan rapor nedeniyle Eryılmaz hakkında tahkikat başlatmış ve idari para ceza vermişti.

Raporda, Şahin ile Gümrük muhafaza memuru Nihat Akdeniz'in diyaloglarına yer verildi. Buna göre Sahra Kimya ile ilgili tartışmaların yaşandığı dönemde Şahin, İzmit'te görevli olan Akdeniz'i cep telefonundan aratarak makamına çağırdı. Akdeniz ile Şahin arasında 19 Haziran 2006'da geçen ve rapora da yansıyan konuşmalar şöyle:

Şahin: Bu Sahra Kimya ne kaçakçılığı yapıyormuş? İthalatı sen yaptırtmıyormuşsun.

Akdeniz: Kaçakçılık yapıyor demedim. Ancak Gebze Kimyagerliği'nde kimyagerler arasında bir tartışmanın var olduğunu, bu tartışmanın İzmit Gümrük Teşkilatı'na zarar verebileceğini söyledim.

Şahin: İzmit'te ne kadar görev süren kaldı?

Akdeniz: Beş yıl.

Şahin: Hangi bölgelerde çalışmadın.

Akdeniz: 3 ve 4. bölgelerde.

Şahin: İzmit'e git eşyalarını topla. 4. bölgeye tayin gönderileceksin.

Akdeniz: 5. bölgede hizmet süremi fazlasıyla yaptım. Ancak herhangi bir hatam olmuşsa 5. bölgeye gönderin beni.

Şahin: Seni İzmit'e gönderiyorum. Orada hiçbir şeye karışma. Düzgün dur. Şimdi odadan çık.

Ek rapor, sorumlular hakkında işlem yapılması istemiyle Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber