Paralel'den mahkeme heyetine sözlü saldırı

Selam Tevhid kumpası davasının ilk duruşmasının ikinci günü olaylı başladı. Duruşmanın ilk günü reddi hakim talebinde bulunarak kilitlemeyi hedefleyen Paralel avukatlar bu kez mahkeme heyetine ve müşteki avukatlarına sözlü olarak sataştı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Şubat 2016 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Paralel'den mahkeme heyetine sözlü saldırı

Gülden Kılıç

14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cansel Rüzgar'ın taleplerin kısa ve öz olmasını söylemesiyle Paralel avukatlar tartışma çıkardı.

Yurt Atayün'ün avukatı Ömer Kavili, yüksek sesle savunma makamının beyanlarının kesilemeyeceğini söyledi. Ardından sanık avukatlarından Mehmet Sami Selçuk, "Dün sözüm kesilmiştir. Yaşanan tartışma nedeniyle beyanlarıma devam etmek istiyorum" dedi. Bu sırada müşteki avukatlarıyla, sanık avukatlarından Ömer Turanlı arasında dünkü tartışma nedeniyle atışma yaşandı. Rüzgar'ın uyarısıyla avukatlar sakinleşti. Duruşmaya sanıkların tahliye talepleri damga vurdu.

MİT TIR'larına kumpas nedeniyle tutuklu bulunan sanıklar sadece tahliye talebinde bulundu. Diğer sanıklar ise hem tahliye hem de reddi hakim talep etti. Davada duruşma savcısı, 21'i asker 3'ü polis toplam 24 tutuklu sanığın tahliyesini talep etti. Tutuklu sanıklardan Halil İbrahim Köse ise eylül ayında düğün yapacakken tutuklandığını belirterek, "Tahliyemi verirseniz düğün yapacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber