İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kılavuzu Satın Almak Zorunlu Değil

ÖSYM daha önce yaptığı açıklamada kılavuzun 3 YTL karşılığında sınav merkezi yöneticiliklerinden alınabileceğini belirtmiştir. Şuan itibariyle binlerce aday kılavuzu almak için belirlenen merkezlerde kuyruklarda beklemektedir. Ancak, tercih yapabilmek için kılavuzu satın almanın zorunlu olmadığını belirtmek istiyoruz. Kılavuz, sadece kadrolara bakabilmek için gerekmektedir. Bir kılavuzdan birden fazla adayın yararlanması mümkündür. Her adayın tek tek kılavuz almasına gerek yoktur.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin daha önceki açıklamasında şu hususlara yer verilmişti:

"2006-KPSS yerleştirme için adaylar, Kılavuzu 30 Ekim-08 Kasım 2006 tarihleri arasında, 3,00 YTL karşılığında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile Kılavuz satış noktalarından alacaklar ve tercihlerini Kılavuzda yer alan kurallara göre internet üzerinden yapacaklardır. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. "

Bu açıklamaya göre kılavuzun alınmasının zorunlu olduğu gibi bir anlam çıkmaktadır. Ancak, bir kez daha belirtmek istiyoruzki kılavuz sadece kadro ve pozisyonlara bakmak için kullanılacaktır. Bu nedenle her adayın tek tek kılavuzu satın almasına gerek yoktur. Bir kılavuzdan birden fazla aday yararlanabilir.

Tercih işlemleri 8 Kasım'a kadar yapılabileceğinden fazla da acele etmeye gerek yoktur.

Diğer taraftan ÖSYM'nin kısa bir süre içerisinde kılavuzu internet ortamından yayımlayacağını bekliyoruz. Bu halde, kadrolara internet üzerinden bakılıp, tercih işlemleri de internet üzerinden yapılabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber