Ailesinin yaptırdığı okula 'sürgün gibi tayin' iddiası...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir Anadolu Lisesi öğretmeninin, yönetmeliklere aykırı olarak ilköğretim okuluna tayin edildiği iddia edildi. Lise öğretmeninin tayin edildiği ilköğretim okulunun, ailesi tarafından yaptırıldığı belirtildi.

Seyhan Rotary Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Esin Tanglay, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği mektubunda, Anadolu Lisesi öğretmenlerinin, özel haller dışında sadece bu liselerde öğretmenlik yapabileceğinin yönetmeliklerle sabit olduğunu ifade etti.

Mektubunda, eğitim öğretime değer veren, görevi her yerde kutsal sayan, devletine milletine hayırlı bir ailenin evladı olduğunu vurgulayan Esin Tanglay, acı bir tesadüfle "sürgün gibi tayin edildiğini" ileri sürdüğü okulun, amcası İmadettin Levent tarafından yaptırıldığını belirtti. Tanglay, şunları kaydetti:

"04.03.2006 tarih ve 26098 sayılı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 20. maddesinin 6. fıkrasına göre, Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler ve benzeri türdeki eğitim kurumlarına, ilgili mevzuat çerçevesinde özel yöntemlerle atanan öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, öncelikle aynı tür ve derecedeki eğitim kurumlarına yapılır.

Bu durumda, Anadolu Lisesi öğretmeninin sadece Anadolu Lisesine atanmasının zorunlu olduğu açıktır.

Aynı yönetmeliğe göre, aylıktan kesme veya maaş kesim cezalarından daha ağır bir disiplin cezası alanlar, haklarında yapılan adli veya idari soruşturma sonucu görev yerlerinin değiştirilmesi uygun görülenler, sicil raporlarına göre aynı okulda iki yıl üst üste iyi dereceden daha aşağı derecede başarı gösterenler ve olumsuz sicil alanların görev yerleri, herhangi bir koşula bağlı olmaksızın, kapsam dışında bulunan okullar ile değiştirilir. Oysa benim durumum bunların hiçbirini kapsamamaktadır." Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden olumlu yanıt almadığı takdirde hukuk savaşı başlatmaya hazırlanan İngilizce öğretmeni Esin Tanglay'ın avukatı Murat Demirtaş ise verecekleri hukuk savaşının aynı durumdaki birçok öğretmene de yol gösterici olacağını bildirdi.

NORM KADRO FAZLASI

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esin Tanglay'ın görev yaptığı Anadolu Lisesinde norm kadro fazlası olduğunu, başka Anadolu Lisesi ya da liselerde boş öğretmen kadrosu bulunmadığı için ilköğretim okulunda görevlendirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber