Kare kare Sezer'in Arınç'a tavrı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hipodrom'daki Cumhuriyet Bayramı protokolüne Cumhurbaşkanı Sezer'in, Meclis Başkanı Bülent Arınç'a sert tavrı damgasını vurdu. Sezer, Arınç'la tokalaşırken yüzüne bile bakmadı, yüzünü başka tarafa çevirdi. Sezer'in sert ifadesi, Anayasa Mahmemesi Başkanı Tülay Tuğcu ile tokalaşırken yerini gülümsemeye bıraktı.

CUMHURİYET'İN 83. yıldönümü törenlerinde Anıtkabir defterine "Cumhuriyet kuşakları, emanetinizi değiştirilemez nitelikleriyle korumaya kararlıdır" yazan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Hipodrom'daki protokol tribünündeki tavrı güne damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Sezer, elini sıkmak üzere gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç ile tokalaşmadan önce yüzüne ters bir ifadeyle baktı. Arınç'ın elini sıkarken ise yüzüne bile bakmadı. Sezer'in, Arınç ile tokalaşırken kafasını başka bir yere çevirmesi protokoldekilerin de dikkatini çekti. Sezer, Arınç'ın aksine Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ile tokalaşırken ise gülerek yüzüne baktı.




Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'daki ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Sabah saat 08.45'te devlet protokolünün yerlerini almasıyla başlayan törende, Sezer başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün kabrinin bulunduğu bölüme geçti. Sezer, Ulu Önder'in kabrine üzerine "Cumhurbaşkanı" yazılı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan bir çelenk koydu, ardından da saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Sezer, daha sonra beraberindekilerle geçtiği Misak-ı Milli Kulesi'nde, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

EMANETİNİZ DEĞİŞTİRİLEMEZ

"Cumhuriyetin parlak başarısıyla övünüyor, geçmişimizle gurur duyuyor, size, ilke ve devrimlerinize bağlılığımızı bir kez daha tek yürek olarak yineliyoruz. Önderliğinizde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ilke ve devrimleriniz ile ulusumuzun soylu kimliğinden güç alarak her alanda gelişmiş nitelikleri ve atılımlarıyla çağdaş dünyada saygın bir devlet durumuna gelmiştir. Evrensel değerleri benimseyerek aklın ve bilimin ışığında yetişen Cumhuriyet kuşakları, emanetinizi değiştirilemez nitelikleriyle korumaya, başlattığınız aydınlanma ve çağdaşlaşma savaşımını ilk günkü coşku ile sürdürmeye kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti temel nitelikleriyle varlığını sonsuza kadar sürdürecektir. Ulusumuz bağımsızlığından ödün vermeden öngördüğünüz büyük hedeflere birlik içinde mutlaka ulaşacaktır." Sezer daha sonra TBMM'ye gelerek kutlamaları kabul etti. Sezer'i Meclis'e gelişinde Arınç, askeri törenle karşıladı. Kabul töreni, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saat 09.30'da başladı. Sezer tek tek tebrikleri kabul ettiği törene 10 dakika ara vererek dinlendi. Sezer daha sonra aralarında KKTC, ABD, Irak, İsrail, Fransa büyükelçilerinin de bulunduğu yabancı misyon şeflerinin tebriklerini kabul etti. Sezer, törenin ardından basın mensupları ile tokalaşarak, bayramlarını kutladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber