Halep'ten kaçan binlerce kişi Türkiye sınırına yığıldı

Suriye'de Halep ve çevresinden kaçan binlerce Suriyelinin, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşı tarafına yığıldığı haber veriliyor.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Şubat 2016 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halep'ten kaçan binlerce kişi Türkiye sınırına yığıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Suriye Bağışçılar Konferansı'nda, Halep'te artan Rus hava operasyonları ile Suriye ordusunun ilerleyişi nedeniyle 60-70 bin kişinin kamplardan çıkarak Türkiye sınırına yöneldiğini söylemişti.

Image copyrightMete Sohtaoglu Anadolu ajansı, Halep ve çevresindeki yüzlerce köyden kaçan Suriyeli sivillerin, Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolünde bulunan Esselame, Şemmarin, Siccu ve İğde kamplarına yerleştirildiğini birçok sivilin de Türkiye sınırına doğru yürüdüğü aktardı.

Ajans, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda meydana gelen yoğunluk nedeniyle, güvenlik önlemlerinin artırıldığını kentte görev yapan sağlık ekiplerinin ise sınır bölgesine sevk edildiğini duyurdu.

Davutoğlu bugünkü açıklamasında "Halep Türkiye Suriye arasında bir yaşam koridorudur. Dünyanın dört bir yanından gelen destekler ve yardımlar bu yol üzerinden geçiyor. Suriye rejimi ve Hizbullah gibi uç milis güçler ve Rus hava saldırıları bu hayat koridorunu kesmeye çalışıyor. Türkiye yardımlarını sürdürüyor ve sürdürecektir ancak durum çok endişe verici" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber