Cizre'ye gitmek isteyen HDP heyetine izin verilmedi

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu köşeye sıkışan teröristlerin yardım çığlığına HDP koştu. Cizre'ye giden HDP heyeti, ilçe girişinde polis tarafından durdurularak yasak olduğu için ilçeye alınmadı...

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Şubat 2016 22:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cizre'ye gitmek isteyen HDP heyetine izin verilmedi

HDP milletvekilleri ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu bir heyet, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bir evin bodrumunda bulunduğu söylenen yaralılar ve cenazeleri almak için yola çıktı. Grup, güvenlik güçlerince İdil yol ayrımında durduruldu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde düzenledikleri basın toplantısının ardından Cizre'ye gitmek için yola çıkan grup, akşam saatlerinde Nusaybin'e ulaştı. Grup, Şırnak'ın İdil İlçesi'ne giden yol ayırımında, jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Geçişlerine izin verilmeyen grup, İdil yol ayırımındaki Oyalı Köyü yakınlarındaki beklemeye başladı.

"EĞER BİR TUZAK VARSA BUNU DEŞİFRE ETMEYE HAZIRIZ"

Cizre'deki olayların üstünün bir şekilde örtülmeye çalışıldığı, bunun da ülkeye zarar verdiğini savunan HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, şöyle konuştu; "İzin versinler biz bu sorumluluğu üstlenelim, onlar da bu ayıptan kurtulsunlar. Eğer bir tuzak varsa da bu tuzağı ortadan kaldırma noktasında gerekli çalışmayı yapmaya zaten HDP olarak bozmaya hazırız. Hakkikaten güvenlik politikasının kurduğu bir tuzak söz konusu ise, biz parti olarak bu tuzağın deşifre edilmesini, kamuoyuna duyurulmasını ve ortadan kaldırılmasını sağlayacak her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Bu konuda samimiyet testi, yaralıları almaya izin vermektir. Bunun çok zor olmadığı ortada. Biz heyet olarak bu sorumluluğu üstleniyoruz. Hem canlı kurtarmak istiyoruz. Hem de bu insanlık ayıbından ülkemizi kurtarmak istiyoruz. Umarım hükümet de bu konuda gerekli duyarlılık ve kolaylıkları sağlar ve yardımcı olur." Yapılan konuşmaların ardından heyet, Cizre'ye gitmek üzere yola çıktı. Akşam saatlerinde Nusaybin'e ulaşan HDP ve DBP'li heyet, Şırnak'ın İdil İlçesi'ne giden yol ayırımında, jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Geçişlerine izin verilmeyen heyetin, İdil yol ayırımındaki Oyalı Köyü yakınlarındaki bekleyişleri sürüyor.

Nezir GÜNEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber