Unakıtan, MB'nin memur zammına ilişkin açıklamasını değerlendirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2006 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Merkez Bankasının değerlendirmelerine ilişkin, "Merkez Bankası ister altını çizsin ister kareye alsın, hiç fark etmez. Hükümetimizin politikası aynen devam eder" dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, Merkez Bankasının 2007 Yılı Bütçesine yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, Merkez Bankasının durum tespiti ve enflasyonla ilgili tahminlerin neden tutmadığının açıklamasını yaptığını kaydetti.

Unakıtan, "Banka, bir nevi Hükümete 'Bunlar bunlar oldu' diyor. Raporu iyi okuyun. Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamalarını iyi dinleyin. Ondan sonra değerlendirmelerinizi yapın" diye konuştu.

Unakıtan, bu saatten itibaren bu bütçede bir değişikliğin söz konusu olmayacağını vurgulayarak, ekonomi politikaları ile mali disiplinin aynen devam edeceğini bildirdi. Bunlardan taviz vermeyeceklerini ifade eden Unakıtan, "4 yıldan beri aynı politikaları tatbik eden Hükümetin, bundan sonra değişecek hali yok. Dolayısıyla buluttan nem kapar gibi yorumlar çıkararak, bu şekilde değerlendirmeler yapmanıza hayret ediyorum. Performansımız, bütçenin de üzerinde bir performans gösterdi. Bunu bütün dünya takdir ediyor" dedi.

Bugün tam bağımsız bir Merkez Bankası olduğunu ifade eden Unakıtan, "Tam bağımsızdan maksat, Hükümet Merkez Bankasına 'Şu şekilde para bas, şu şekilde yönet' diye katiyen bir söz söylemiyor. Bütçelerimiz de her zamankinden çok daha fazla iyi tutuyor" diye konuştu.

Gazetecilerin, 3 yıldır seçim riski olmadığını hatırlatması üzerine Unakıtan, basının daha önce de "Ya erken seçim varsa" dediklerini söyledi. Unakıtan, mali disiplinin, şimdiye kadar devam ettiği gibi bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.

Aynı gazetecinin, "Bu söylediklerim, benim değil Merkez Bankasının altını çizdiği konular" demesi üzerine, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası ister altını çizsin, ister kareye alsın, hiç fark etmez. Hükümetimizin politikası aynen devam eder. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şekilde tereddüte kapılmaması icap ediyor" Unakıtan, elektrikte vatandaşa yansıyacak bir zam olmadığını da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber