Spor ağırlıklı eğitim verecek liseler kurulacak

Haber Giriş : 26 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı`nın ortaöğretimin yeniden yapılandırılması konusunda Dünya Bankası`nın desteğiyle bir proje yürüttüğünü belirterek, ortaöğretimde 73 çeşit lise bulunduğunu ve bunları genel ortaöğretim ile mesleki ve teknik ortaöğretim başlıkları altında toplayacaklarını anlattı.

Bu sırada yeni bir lise türü ile ilgili bilgi veren Çelik, gelecek eğitim-öğretim yılında spor ağırlıklı liselerin kurulacağını bildirdi.

Bu çerçevede bazı spor kulüpleri ile görüşmeler yaptıklarını bildiren Çelik, ilk etapta Eskişehirspor, Bursaspor ve Diyarbakırspor ile sözleşme imzaladıklarını bildirdi. Çelik, altyapıdan sporcu yetiştirme amacıyla başlattıkları bu proje çerçevesinde 8. sınıf öğrencileri arasında eleme yapacaklarını ve ``yıldız futbolcu`` potansiyeli gördükleri öğrencileri belirleyeceklerini kaydetti.

Bu öğrencilerin normal lise eğitiminin yanı sıra spor ağırlıklı bir eğitime tabi tutulacağını anlatan Milli Eğitim Bakanı Çelik, gelecek yıllarda projeyi futbolun yanı sıra güreş, tekvando gibi diğer spor alanlarına yayacaklarını ifade etti.

Çelik, talebi ve altyapısı uygun olan illerde projenin hizmete geçirilebileceğini ifade ederek, bu yönde yeni liseler kurulacağını ancak diğer liseler bünyesinde de bu projenin hizmete geçirilebileceğini söyledi. Çelik, ``Spor kulüplerinin imkanlarından faydalanarak, altyapıdan mektepli futbolcu yetiştireceğiz`` dedi.

Hüseyin Çelik, spor kulüplerinin en büyük sorunlarından biri olan altyapıdan futbolcu yetiştirme konusunun bu yolla aşılabileceğini savundu.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu`nun Kıbrıs konusundaki değerlendirmelerinin sorulması üzerine de Çelik,
``Ciddiye almıyorum, değerlendirmeye değer bulmuyorum`` dedi.

Çelik, Yükseköğretim Yasa Taslağı konusunda YÖK ile yaşanan gerginliğe ilişkin bir soruya ise ``Bizim kimseyle gerginliğimiz yok`` karşılığını vermekle yetindi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber