İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kılavuzdaki derece ve sınıflar ne anlama geliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı ziyaretçilerimiz kılavuzda, bazı kadroların yanında GİH, THS, SHS gibi kısaltmalar ve dereceler bulunduğunu belirterek bunun anlamını sormaktadır. Buna ilişkin kısa bir açıklama yayımlıyoruz.

SINIFLAR

Kılavuzda, yanında (S) yazan unvanlar 399 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli statüde çalışılacağını göstermektedir. Bunlar KİT kadrolarıdır. KİT'lerdeki maaşlar diğer kurumlara yüksek olup, sosyal imkanlar da daha iyidir. 399 sayılı statü hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Sözleşmeli olarak gösterilen unvanların derecesi bulunmamaktadır. Bu nedenle bu unvanların yanında (0) bulunmaktadır.

Yanında, GİH, TH, SH, AH, DH, YH yazan kadrolar ise 657'e tabi kadrolardır. Bu kısaltmalar ise çalışılacak hizmet sınıdını göstermektedir: Hizmet sınıfları şu şekildedir:

GİH: Genel İdare Hizmetleri Sınıfı
TH: Teknik Hizmetler
SH: Sağlık Hizmetleri
AH: Avukatlık Hizmetleri
AD: Din Hizmetleri
YH: Yardımcı Hizmetler

DERECELER

Derece, memuriyete giriş derecesidir. Giriş dereceleri 657 sayılı Kanunda belirlenmiştir. Dereceler tamamıyla teknik bir düzenleme olup, adayları ilgilendirmemektedir. Bu nedenle tercih yapılırken derece hususuna hiç dikkat edilmemelidir. Bazı unvanlarda dereceler daha düşüp olabilirken bazılarında daha yüksektir. Bu değişikliğin adayları ilgilendiren bir yönü bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber