İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Kişisel veriler için ilk kez müstakil bir kanun çıkarılıyor'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kişisel Verileri Koruma Kanun Tasarısının görüşmelerinin Adalet Komisyonunda başladığını anımsatarak, "Türkiye, ilk defa konusu sadece kişisel verileri korumak olan müstakil bir kanun çıkarmaktadır" ifadesini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2016 22:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Kişisel veriler için ilk kez müstakil bir kanun çıkarılıyor'

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kişisel Verileri Koruma Kanun Tasarısının görüşmelerinin, Adalet Komisyonu'nda başladığını bildirdi.

Türkiye'nin ilk defa konusu sadece kişisel verileri korumak olan müstakil bir kanun çıkaracağını belirten Bozdağ, Kişisel Verileri Koruma Kanunu'nun, Anayasa'nın 20. maddesindeki kişisel verileri koruma hakkının uygulama kanunu olduğunu ifade etti.

Kanunun, kişisel verilerin işlenmesinin asgari ilkeleri ve kuralları ile korunmasını içerdiğini belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Kanunla kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesini ve korunmasını sağlamak için Kişisel Verileri Koruma Kurulu kurulmaktadır. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, resen veya başvuru üzerine inceleme, denetim yapacak, kanuna aykırı davrananlara idari para cezası verecek. Ayrıca kanuna aykırı davrananlar hakkında suç duyurusu yapacak ve kanuna aykırılıkların düzeltilmesini sağlayacaktır.

Anayasanın 20. maddesine göre, herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak, kişinin kendisiyle ilgili kişisel verileri hakkında bilgilendirilme ve kişisel verilerine erişme hakkını kapsadığı gibi yanlış kişisel verilerin silinmesini, düzeltilmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını denetlemeyi de kapsar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber