Bakan Çiçek'ten 8 milyon YTL'lik Adalet Sarayı sözü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADALET Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Ağrı'ya gitmek için havayoluyla geldiği Kars'ta, tarihi Kars Kalesi'nde açık alanda kahvaltı yaptı. Yöresel ürünlerin sunulduğu kahvaltıda Bakan Çiçek, Kars'a 8 milyon YTL'ye mal olacak Adalet Sarayı sözü verdi.

Yargıtay Başkanı Osman Arslan'la birlikte, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesindeki Adliye Sarayı'nın açılışını yapmak için bugün THY'nin tarifeli uçağıyla saat 11.45'te Kars'a gelen Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i havalimanında Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Belediye Başkanı AKP'li Naif Alibeyoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ve AKP'liler karşıladı.

Bakan Çiçek, buradan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun davetlisi olarak Kars Kalesi'ne çıktı. Tarihi kale hakkında Belediye Başkanı Alibeyoğlu'ndan bilgi alan Bakan Çiçek, yörenin ünlü çeçil peyniri, bal, kaşar, gravyer peyniri, kaymak, lavaştan oluşan kahvaltıya konuk oldu. Kahvaltıda Kars'a 8 milyon YTL'ye mal olacak Adliye binası sözü veren Bakan Çiçek ?Kars'tan boş dönmeyelim. Kars'a biraz para bırakalım? dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ve Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'ndan projenin hızlandırılmasını isteyen Bakan Çiçek, ?Değirmenden gelenin eline bakarlar. Biz boş gelmek istemedik. Bunun karşılığı da en az 8 milyon YTL'dir. Bunu alabilmemiz, her şeyi sizin işi erken bitirmenize bağlı? diye konuştu. Bakan Çiçek ve beraberindekiler daha sonra karayoluyla Ağrı'ya hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber