Başörtüsü takan Cumhurbaşkanı Sezer'in eşi türbede dua etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de düzenlenen 4. Eğitim Kurultayı'na katılan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, Seyyid Battal Gazi Türbesi'ni ziyareti sırasında başörtüsü taktı ve dua etti.

Semra Sezer için, Seyit Battal Gazi Türbesi avlusunda davullu zurnalı karşılama töreni düzenledi. Başörtüsü takan Semra Sezer, Çoban baba ve Seyit Gazi türbesine gezerek dua etti. Ulusal Eğitime Destek Amacıyla düzenlenen "4. Eğitim Kurultayı'na" başkanlık yapmak için Eskişehir'e

gelen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, şehir merkezi ile Seyitgazi ilçesinde gezi ve ziyaretlerde bulundu.

Sezer, ilk olarak Vali Kadir Çalışıcı, eşi Şükriye Çalışıcı, Garnizon ve 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı'nın eşi İffet Balanlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eşi Seyhan Büyükerşen ile Seyitgazi ilçe kara yolu kenarında oluşturulan Ulusal Eğitime Destek Hatıra Ormanı'na gitti. Sezer, orman dikim alanı çamur olduğu için araçtan inmeden önce ayağına getirilen galoşu giydi. Ayağında galoj ile ağaçlandırma alanını gezen Sezer, Vali çalışıcı'dan bilgi alırken burada görevli kadın işçilerle bir süre sohbet etti.

Sezer, ardından köylü kadınlarla birlikte fidan dikti. Vali Çalışıcı'nın, dikilen fidanın altında isminin bulunması yönündeki teklifini kabul

etmeyen Sezer, bu sırada gazetecilerin objektiflere bakması yönündeki taleplerine ise "Aynı anda iki işi birden yapamam" diyerek bu teklife espri ile karşılık verdi.

Ağaçlandırma alanında görevli kadınların sevgi gösterisinde bulunduğu ve elini öpmeye çalıştığı Sezer, daha sonra kadın işçilerle hatıra fotoğrafı

çektirdi. Ardından Seyitgazi ilçesine geçen Sezer, burada Seyyid Battal Gazi Türbesi'ne ziyaret etti. Sezer, Seyit Gazi türbesinin ortasında oluşturulan Kırka Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle karşılandı. Bir süre halkoyunları ekiplerini izleyen Sezer, daha sonra Seyyid Battal Gazi Vakfı yetkililerinden türbe hakkında bilgi aldı.

Yanında getirdiği başörtüsünü takan Sezer, beraberindeki heyetle birlikte Çoban Baba ve Seyit Gazi Türbesi'ni ziyaret etti. Ziyareti basına kapalı gerçekleştiren Sezer'in içeride bol bol dua ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber