Kamu kurumlarından mahalli idarelere devri öngörülen hizmetelere ilişkin takvim oluşturmalarını istedi.

Haber Giriş : 27 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Emin Zararsız, ilgili bakanlıklardan, Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı ile il özel idareleri ve belediyelere devredilmesi öngörülen hizmetler, personel, taşınır ve taşınmaz mallar ile bütçe devrine ilişkin strateji ve takvim oluşturmalarını istedi.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Emin Zararsız tarafından ilgili kurumlara ''Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma'' konulu genelge gönderildi.

Genelgede, hükümet tarafından başlatılan kamu yönetiminde yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında hazırlanan Kamu Yönetimi Kanun Tasarısı'nın TBMM gündemine girdiği ve geçici maddeler dışındaki maddelerin kabul edildiği anımsatılarak, geçici maddelerin de Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden sonra yasalaşmasının düşünüldüğü kaydedildi.

Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'nın geçici 1. maddesinde, il özel idareleri ve belediyelere devredilmesi öngörülen hizmetler ve bunlara ilişkin teşkilat, personel, araç-gereç, taşınır ve taşınmaz mallar ile bütçe ödeneklerinin devrine ilişkin olarak ilgili bakanlıkların devir stratejisi ve devir takvimi oluşturmaları gerektiği kaydedilen genelgede, ilgili bakanlıkların, devirlerin kamu hizmetlerinde aksama ve kesintiye yol açmadan gerçekleştirilmesini sağlayacak planları hazırlamaları gerektiği vurgulandı.

(aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber