Kamu-Sen'den 5 Ykr protestosu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE KAMU- SEN'DEN '5 YKR' PROTESTOSU

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, fazla mesai ücretine yapılan 5 YKr'lik zammı protesto eti.

Kızılay Postanesi önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve bir grup üye, hükümeti protesto eden sloganlar atıp, dövizler taşıdılar.

Akyıldız, burada yaptığı açıklamada, toplu görüşmelerde ''Milletin parasını memurlara veremem'' diyenlerin, çiftçiye, işçiye, emekliye, dul ve yetime de aynı şeyi söylediğini savundu.

Toplu görüşme sürecinde hükümetin memurları aldatmaya çalıştığını iddia eden Akyıldız, toplu pazarlık sürecinde kabul edilen konuların son gün inkar edilerek sorumluluktan kaçıldığını savundu.

Bu konulardan birinin memurlar için uygulanmakta olan fazla çalışma saat ücreti olduğunu dile getiren Akyıldız, memur ve sözleşmeli personel için fazla çalışma saat ücretinin brüt 80, net 67 YKr olduğunu anımsattı.

Akyıldız, en düşük dereceli memurun normal mesai yapması durumunda ise saat başı ücretin net 4 YTL olduğunu kaydetti.

Normal çalışmanın saatinin 4 YTL iken fazladan yapılan çalışmanın saatinin 67 YKr olduğuna dikkati çeken Akyıldız, ''Bu, dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen haksızlıktır. Bu, kamuda fazladan çalışarak fedakarlık gösteren kamu görevlilerine adeta ceza ve zorla çalıştırma niteliğindedir'' dedi.

Toplu görüşmelerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in fazla mesai ücretlerinin günün şartlarına göre yeniden belirleneceği konusunda taahhütte bulunduğunu ifade eden Akyıldız, ancak 2007 yılı için fazla mesai ücretlerinin 5 YKr arttırıldığını ve saatlik brüt 85 YKr'ye çıkarıldığını söyledi.

Bircan Akyıldız, yeni sosyal güvenlik kesintisi uygulaması ile 1 saat fazladan çalışan memurun gelecek yıl net 62 YKr alacağını, yani memurun saat başı fazla çalışma ücretinin 67 YKr'den 62 YKr'ye düşürüleceğini kaydetti.

Fazla mesai ücretine yapılan 5 YKr'lik zammı ''memuru köleleştirme çabası'' olarak nitelendiren Akyıldız, bunu sadaka olarak bile kabul etmediklerini belirtti.

Açıklamanın ardından Akyıldız ve beraberindeki konfederasyon yöneticileri, fazla mesai ücretine yapılan zamla ilgili görüşlerini içeren mektuplarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a gönderdiler.

Bircan Akyıldız, mektupları gönderirken, ''5 kuruş zam kendilerine mektup göndermeye bile yetmiyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber