Geç gelen müdüre 'burs verme' cezası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Valiliğinde her hafta yapılan halk günü toplantılarına geç katılan müdürlere verilen ''muz alma'' cezası, fakir bir öğrenciye burs verme cezasına dönüştürüldü. Geçen hafta yapılan toplantıya geç katılan Vali Kasım Esen, uygulama kapsamında bir öğrenciye 50 YTL burs verdi.

Rize'ye bir süre önce atanan ve geçen hafta yapılan halk günü toplantısına katılan Vali Kasım Esen, eski Rize Valisi Enver Salihoğlu'nun başlattığı uygulamayla, toplantılara geç katılan müdürlerin, bir sonraki toplantıya muz getirmeyle cezalandırıldığı öğrenince, ''Toplantıya kalanların muz almakla cezalandırılması yerine, fakir bir öğrenciye 5 ile 100 YTL arasında burs versin'' önerisinde bulunmuştu.

Toplantıya kendisinin de geç kaldığının hatırlatılması üzerine, ''O zaman haftaya sıra bende'' diyen Vali Esen, bu hafta yapılan toplantıda fakir bir öğrenciye 50 YTL burs vererek, ''muz alma'' cezasını, öğrencilere burs vermeye dönüştürmüş oldu.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Ahmet Altıntaş, Vali Kasım Esen'in toplantıya yoğun işlerinden dolayı katılamadığını belirterek, ''Bilindiği gibi halk günü toplantılarına geç kalan daire müdürlerine bir sonraki toplantıya meyve getirme yaptırımı uygulanıyordu. Geçen haftaki toplantıya geç katıldığı için bu ceza vali Esen'e de uygulandı'' dedi.

Vali Esen'in cezayı toplantıya katılanlara meyve ikram etmek yerine başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciye para verme olarak uyguladığını ifade eden Altıntaş, ''Vali Esen ihtiyaç sahibi bir öğrenciye ulaştırılmak üzere 50 YTL burs verdi'' diye konuştu.

Altıntaş, daha sonra 50 YTL'yi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yetiştirme yurdunda kalan ve Rize Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda okuyan ihtiyaç sahibi bir öğrenciye verilmek üzere, İl Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Zeki Karataş'a teslim etti.

Toplantı daha sonra vatandaşların taleplerini görüşmek üzere basına kapalı olarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber