Kaymakam, selde ölen anne ve çocuklarını gözyaşları içinde anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır'daki sel felaketiyle ilgili olarak, bundan sonra özellikle yapı izni verirken daha dikkatli olmak gerektiğini belirterek, "Çarpık kentleşmenin bir acı sonucu ile karşı karşıyayız" dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, sel felaketinin yaşandığı Diyarbakır'ın Çınar ve Bismil ilçelerinde incelemelerde bulundular.

Helikopterle Çınar'a geçen Bakanlar Aksu ve Eker, Çınar Kaymakamı Hasan Tanrıseven'den son durum hakkında bilgi aldılar.

Kaymakam Tanrıseven, çalışmalarla ilgili bilgi verirken Cumhuriyet Mahallesi'nde anne Muhterem Gül'ün üst katta bulunan yakınlarına su baskınını haber vermek için çıktığı sırada çocuklarını aşağıda unuttuğunu, annenin daha sonra dönüp çocuklarını dışarı çıkarmak istediği sırada suya kapılıp çocuklarıyla öldüğünü anlattı. Bu sırada, Tanrıseven gözyaşlarını tutamayarak ağladı.

İçişleri Bakanı Aksu, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların yarasını saracaklarını belirterek, "Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hasar tespit çalışmaları sürüyor. İnşallah süratle neticelenecektir" dedi.

ÇARPIK KENTLEŞMENİN ACI SONUCU

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker de hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Tüm kurum personelinin büyük bir gayret içerisinde çalışmasını sürdürdüğünü belirten Eker, şöyle devam etti:

"Askeri kuvvetlerimiz vatandaşlarımızın kurtarılmasına büyük katkı sağladılar. Aksi takdirde çok daha üzücü sonuçlara yol açabilirdi. Bu çerçevede dün Çınar'da aşağı mahallerde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtaran askeri personelimize, polisimize ve tüm kurumlarda çalışan görevlilere şükran borçluyuz.

Hepsine teşekkür ediyoruz." Yol ve altyapı ile ilgili çalışmaların hızla yapılacağını ifade eden Bakan Eker, şöyle konuştu:

"Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor özellikle yapı izni verirken.

Çarpık kentleşmenin maalesef bir acı sonucu ile karşı karşıyayız. Çınar merkezinde herhangi bir sorun yok. Ama olmaması gereken bir yerde sonradan dere yatağında evler yapılmış. Maalesef, bakın 10 sene olmaz, 20 sene olmaz ama burası bir dere yatağı ise mutlaka bir gün sel gelecektir. Onu dikkate almamız gerekiyor. En azından bundan sonraki yapılaşmaya izin verilirken, bunlara riayet etmemiz, dikkat etmemiz gerekiyor. Bu şekilde bir acıyı ve tecrübeyi maalesef yaşadıktan sonra çarpık kentleşmenin olumsuz sonuçlarını burada öğrenmiş bulunuyoruz. Bundan sonra inşallah bundan ders alınır ve gerekli tedbirler alınır." Bakanlar Aksu ve Eker, daha sonra ilçede su baskını nedeniyle zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu.

Kurtarma çalışmalarına katılan ekipleri çadırında ziyaret eden Aksu ve Eker, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber