İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

10 yıllık ödemeleri almak için bu dilekçeleri verdiler

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı "Elektrikte Soyguna Son Kampanyası" başlatarak, kayıp-kaçak,dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedellerini geri istedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Şubat 2016 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 yıllık ödemeleri almak için bu dilekçeleri verdiler

THD Başkanı Turhan Çakar, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ile Yargıtay 3.Hukuk Dairesinin kararlarına göre; kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedellerinin yasalara, adalet ve hukuk anlayışına aykırı olarak elektrik faturalarına yansıtıldığını belirterek, " Enerjisa'dan 10 yıldan beri biz tüketicilerden alınan 5 kalem bedel ve bunların KDV'sinin faiziyle birlikte ödenmesini istedik" dedi.

FATURANIN YÜZDE 40'I HAKSIZ BEDEL

Başkan Çakar, dernek olarak yaptıkları bir hesabı da kamuoyuyla paylaştı. Buna göre 4 kişilik bir konut abonesi ayda asgari olarak 230 kwh elektrik tüketimine 94.69TL ödüyor. Bu bedelin yaklaşık 29 lirası kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedeli olarak alınıyor. Böylece fon ve vergiler hariç, aylık elektrik faturasının yüzde 38'ini bu beş kalem oluşturuyor. Bu bedeller üzerinden yüzde 18 KDV alındığından 5.22 lira da buna ödeniyor. Çakar, "Hukuk ve adalet anlayışına aykırı olarak konut abonelerinden alınan bu 5 kalem bedel ile bunların KDV'si 34,22TL'yi buluyor. Buna göre, tüketiciler toplam fatura bedelinin %36'sını hukuk ve adalet anlayışına aykırı olarak haksız bir şekilde ödemektedirler" dedi.

"ELEKTRİKTEKİ SOYGUNA SON" KAMPANYASI

Çakar, "Bizler, tüketiciler olarak bu haksız bedelleri, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ile Yargıtay 3.Hukuk Dairesinin Kararlarına uygun olarak ödemek istemiyoruz. Elektrik dağıtım ve iletim şirketlerinin biz tüketicilerden 10 yıldan beri almış oldukları kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet, sayaç okuma bedelleri ile bu bedellerden almış oldukları KDV'nin faiziyle birlikte bizlere iadesi için 'Elektrikteki Soyguna Son' kampanyası başlatmış bulunuyoruz.

THD Dernek ve üyeleri Ankara'da elektrik dağıtımını yapan Enerjisa'ya dilekçe vererek, yargı kararı gereği 10 yıldan beri kendilerinden alınan 5 kalem bedel ve bunların KDV'sinin faiziyle birlikte ödenmesini talep ettiler.

Aysel ALP

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber