IMF zam istedi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Kasım 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IMF 1. Başkan Yardımcısı Lipsky, ?Mali performansı zayıf olan KİT'lerin gelişmesi için hem operasyonel hem de fiyat açısından ayarlamalar gerekiyor? dedi.

Maliye politikasında önemli olanın faiz dışı fazla (FDF) hedefine ulaşmak olduğunu belirten IMF 1. Başkan Yardımcısı John Lipsky, gelecek yıl toplam kamu için belirlenen yüzde 6.5'luk FDF hedefinin tutturulabileceğini söyledi. Lipsky, Ankara ve İstanbul'daki temasları sonrası IMF Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ?Bütçe, bu hedefle tutarlı. 2007'deki yüzde 6.5'lik faiz dışı fazla hedefine ulaşılabilir? diye konuştu. Gelecek yılın seçimler nedeniyle önemli bir yıl olacağının altını çizen Lipsky, toplam kamudaki yüzde 6.5'lik FDF'nin yüzde 5'lik kısmının bütçeden, geri kalan yüzde 1.5'in diğer KİT'ler dahil diğer kamu kuruluşlarından geleceğini hatırlatarak ?Mali performansı zayıf olan KİT'ler var. Bunların gelişmesi için hem operasyonel hem de fiyat açısından ayarlamalar gerekiyor? diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR ADIM

Finans piyasalarının seçim yılında mali disiplinin devam edip etmeyeceğine özel bir önem verdiğini söyleyen Lipsky, ?Bu çerçevede, hükümetin gelecek yıl da yüzde 6.5'lik FDF hedeflemesi önemli bir adım. Özellikle mevcut harcamalar üzerindeki kontrol, yatırımlar için yeterli kaynak ayrılması açısından önemli olacak? dedi. Lipsky, gelecek yıl enflasyonun yüzde 4'e doğru hareket etmesinin yüksek olasılık olduğunu da kaydetti. Lipsky, cari açıkla ilgili olarak da, ?'Cari açık tehlikeli bir noktada değil, uluslararası yatırımcıların davranışları, Türk ekonomisine bir güvenoyu oluştuğunu yansıtıyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber