Polise tazminat artışı için şimdi de BKK bekleniyor

Emniyet personelinin tazminatını artıran kanun yürürlüğe girdi. Ancak, tazminat artışının maaşa yansıması için sadece kanun yeterli olmuyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Şubat 2016 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polise tazminat artışı için şimdi de BKK bekleniyor

10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazeteyle yürürlüğe giren 6663 sayılı Kanunun 8. maddesiyle emniyet personelinin özel hizmet tazminatları (emniyet hizmetleri tazminatı) artırılmıştır.

Ancak, tazminat artışlarında tek başına kanunlar yeterli olmamaktadır. Zaten kanunla verilen oranlar, tavan oranlardır. Tavan orana kadar hangi oranın uygulanacağına ise Bakanlar Kurulu karar vermektedir.

657 sayılı Kanunun 152. maddesi hükmü şu şekildedir:

"Bu zam ve tazminatların hangi işi yapanlara ve hangi görevlerde bulunanlara ödeneceği, miktarları, ödeme usul ve esasları ilgili kurumların yazılı isteği ve Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine Maliye Bakanlığınca bütün kurumları kapsayacak şekilde ve 154 üncü madde uyarınca katsayının Bakanlar Kurulunca değiştirilmesi durumu hariç yılda bir defa olmak üzere hazırlanır ve Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulur."

Yani, yürürlüğe giren bu düzenlemeden sonra şimdi de Bakanlar Kurulu kararının yayınlanmasını beklemek gerekmektedir. Bakanlar Kurulu kararı yayınlanmadan, emniyet personelinin tazminat artışından yararlanması mümkün olamayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber