Türk Eğitim-Sen'den Bakan Çelik'e şovmen suçlaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Kasım 2006 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i ciddi düzeylere ulaşan şiddet konusunda ?şov yapmakla? suçladı. Özcan aynı şekilde Çelik'in yurtiçi ve yurtdışı ?turistlik? gezilerinden fırsat bulup okullarda eksik olan ders kitaplarıyla da ilgilenmediğini kaydetti.

Şuayyip Özcan, okullarda artan şiddet olaylarının ürkütücü boyutlara ulaştığını ifade etti. Yaşanan olaylara karşın Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaklaşımını eleştiren Özcan, şöyle dedi:

SANATÇILARLA ŞOVU BIRAK

?Maalesef Sayın Milli Eğitim Bakanı medyada ve salonlarda şov yapıyor. Olay çok ciddi boyutlara geldi bundan sonra bu şiddet olayları daha artarak devam ederse bu sefer bu olaylar siyasi olaylara dönüşür ki Türkiye 12 Eylül öncesine döner. Sayın Bakan sanatçıları ve eğitimle ilgisi olmayan kişileri topluyor okullarda şiddeti durdurma gibi gösterişli şovlar düzenliyor, halbuki eğitim sendikaları ile üniversiteler, milli eğitimde bu işin çilesini çeken öğretmen ve yöneticilerle bu konuyu ele alırsa daha ciddi çözümler elde edilebilir. Sayın Bakan geçen yıl bu olayları ?basın abartıyor' deyip olayların üstüne yatmıştı ama görüldü ki bu yıl bu olaylar daha da arttı.?

Özcan, içi boşalmış genelge ve yönetmeliklerle şiddet olaylarının altından kalkmanın mümkün olmadığını söyledi.

'CEP TELEFONLARI OKULLARIMIZ İÇİN BİR YARADIR'

Öğrencilerin maalesef cep telefonlarının amacı dışında kullandıklarını belirten Özcan, cep telefonlarının okullar için bir yara olduğunu söyledi. Özcan, ?Ders esnasında öğrenci cep telefonuyla meşgul oluyor mesaj çekiyor ve dersten uzak oluyor, tenefüslerde uygunsuz ahlak kurallarını hiçe sayılarak çekilen görüntüler dışarılarda yayınlanıyor, sınavlarda en büyük kopya aracı olarak da kullanılması maalesef bu çirkin manzarayı ortaya koyuyor? diye konuştu. Özcan, cep telefonlarını okullarda geçersiz kılacak cihazlar kullanılması önerisinde bulundu.

'OKULLARDA HALEN KİTAP YOK'

Özcan, okullarda ücretsiz ders kitabı kampanyasında dağıtılan bazı kitapların halan bulunmadığına da değinerek, Bakan Çelik'in aynı şekilde bu konuya da ilgisiz kaldığını kaydetti. Özcan, ?Bakan yurtiçi ve yurtdışı turistik gezilerinden fırsat bulup bu konuyla halen ilgilene memiştir, ücretsiz kitap dağıttığı ile övünen bir kuruluşun bunu yapması yanlıştır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber