MEB hizmetlileri ÇİN seddinin kaldırılmasını istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

(Meb'den yükselen feryat sesleri)

Saygıdeğer yöneticiler, bilindiği üzere; Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama Kontrol işletmeni, Memur ve Hizmetlilere herhangi bir ek ödeme yapılmamaktadır. Bir çok İl Milli Eğitim Müdürlükleri İllerde Hükümet Binalarında faaliyet göstermekte olup, doğal olarak birçok diğer kurumlar ile yakın mesafededir. Örneğin, hemen yanıbaşımızda Maliye, Sanayi Ticaret, Dış Ticaret, Kambiyo Müdürlüğü, Muhakemat Müdürlüğü gibi birçok kurum mevcut. Bu kurumların en alt basamakta görev yapan hizmetlileri ayda en az 200 YTL ek ödeme almaktadır. bu memurlar arasında gereksiz gerginliğe neden olmakta, ben daha çok iş yapıyorum o daha az iş yapıyor polemiğini ortaya çıkarmaktadır.

Yine bilindiği üzere; Milli Eğitim Bakanlığının iş ve işlemlerini konuşma gereksinimi duymuyoruz ve ne kadar geniş bir mevzuata sahip olduğunu takdirlerinize bırakıyoruz. Bu kapsamda bizim iddamız şu: Kadromuz Yardımcı Hizmetler Olabilir, ancak; kendini bilgisayarda, yazışmalarda, mevzuatta halkla ilişkilerde öyle geliştirmiş arkadaşlarımız var ki bunlar merkez yönetimi dahil bir çok İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde BEL KEMİĞİ.

Değerli Yöneticiler, tüm bu olanları bir tarafa bıraktığımızda karşımıza çok daha farklı sorunlar çıkıyor, örneğin açın Milli Eğitim Bakanlığının Web Sitesini oradan göreceksiniz ki bir çok kurumun görevde yükselme sınavını yapıyor. Ancak, bizim, sizin dikkatinizi çekmek isteğimiz nokta şu; Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde! çalışan hizmetli sayısı diğer birçok Bakanlığın toplam personel sayısına eşdeğer, örneğin, tüm Merkez Teşkilatında görev yapan, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan Hizmetli personeli Yok SAYARSANIZ, ortalama 50 bin okulda görev yapan hizmetli personel sayısı Ver personel olsa bu 50 bin personel demek.

Genel Olarak, bizler Millî Eğitim Bakanlığında görev yapan, Lise Mezunu, Önlisans mezunu ve Lisans Mezunu Hizmetliler olarak, 2005 yılında iki kez yapılan görevde yükselme sınavında önümüze çekilen 5 yıl hizmet süresinin (personeller arasındaki deyimi ÇİN ŞEDDİ) kaldırılarak, bunun bir an önce 3 yıl hizmet süresi olarak değiştirilmesini veya en az 2005 yılı itibarîyle 2006-2007 dahilinde 5 yıl hizmet süresini dolduran Hizmetli arkadaşlar adına ACİLEN
görevde yükselme sınavının tekrar yapılmasını talep ediyor, SAYGILARIMIZI SUNUYORUZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber