16 Şubat 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2016 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
16 Şubat 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güvercinlik'teki Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığını ve Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığını ziyaret edecek.

- Erdoğan, çalışma ziyareti için Türkiye'de bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hadi çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

(Ankara/14.30/16.00/17.15/19.00)

2- AK Parti, CHP, HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/11.15/13.30/12.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Meyra Palace Otel'de "Kalkınmada Girişimci Kadınlar ve Sosyal Etkileşim Programı"na katılacak.

(Ankara/09.30)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genel Kurul'da, Suriye'deki gelişmelerle ilgili milletvekillerini bilgilendirecek.

(TBMM/15.00)

3- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kalkınmada Girişimci Kadınlar ve Sosyal Etkileşim Konferansı"na katılacak

(Ankara/09.30)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, parti Genel Merkezi'nde, "AK Parti Sosyal Politikalar İl Başkanları" toplantısının açılışında konuşacak

(Ankara/13.30)

5- TBMM'den

- Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Anayasa Mutabakat Komisyonu, çalışma usul ve esaslara ilişkin görüşmelerini sürdürecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kurumları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kurumlarının bütçeleri ele alınacak.

- Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda esnek çalışma modellerine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun tasarısının görüşmelerine başlanacak.

(15.00/15.00/10.00/15.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

4- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat'ta terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

7- Suudi Arabistan öncülüğünde başlaması planlana; Ürdün, Sudan, BAE, Yemen, Pakistan'ın da katılacağı "Kuzey Yıldırımı" askeri tatbikatı ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad)

8- Mısır'da Sayıştay Başkanı Hişam Cinina'nın görevden alınması için Acil İşler Mahkemesi'nde açılan davanın duruşması takip ediliyor.

(Kahire)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2015 Aralık'a ilişkin kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıklayacak

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 10 ay vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek

(Ankara)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını konuk edecek.

(İstanbul/19.00)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu, yapılacak 2 maçla başlayacak. Paris Saint-Germain-Chelsea ve Benfica-Zenit maçları oynanacak.

(Paris/Lizbon/21.45)

3- Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu ilk maçında Arkas Spor, İtalya'nın Cucine Lube takımıyla karşılaşacak.

(İzmir/19.00)

4- Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası çeyrek finalinde Sivas Belediyespor-Ardeşen Gençlik, Ankara1910-Muratpaşa Belediyespor ve Osmangazi Belediyespor-Kastamonu Belediyespor maçları oynanacak.

(Sivas/13.00/Antalya/15.00/Bursa/17.00)

5- Hentbol Bayanlar Süper Lig'de 17. haftanın erteleme maçında Zağnosspor ile Anadolu Üniversitesi karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/15.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber